BRŽE PUNI TELEFON I PRENOSI PODATKE: USB-C priključak preko noći postao hit u svetu, a evo koja mu je GLAVNA PREDNOST

Autor:

Razonoda

15.09.2023

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noviteta na tržištu gedžeta i opreme za računare i telefone ima na gotovo nedeljnom nivou, ali retko koji od njih kao ovaj uspe da za kratko vreme osvoji planetu

BRŽE PUNI TELEFON I PRENOSI PODATKE: USB-C priključak preko noći postao hit u svetu, a evo koja mu je GLAVNA PREDNOST

Foto: pixabay.com

Poslednje premijere novih modela telefona najuticajnijih kompanija sveta donele su korisnicima još jednu indirektnu poruku – da je došlo vreme USB-C priključaka.

Novi standard za priključke podstaknut je nadolazećom regulativom Evropske unije koja nalaže zajednički standard punjenja za zemlje članice EU.

A ko želi da bude deo EU, makar i kao turista, gledaće da ima iste stvari kao njeni žitelji. U ovom slučaju USB-C priključke.

USB-C, skraćenica za Universal Serial Bus, zamenio je standardni USB kabl koji se koristio u raznim uređajima kao što su pisači, diskovi za prikupljanje podataka i e-čitači.

Za razliku od svojih prethodnika, USB-C priključak ima izduženi ovalni oblik, simetričan je i reverzibilan, što eliminiše potrebu za brigom o pogrešnom uključivanju zbog potrebe pravilnog poravnanja priključka.

Jedna od ključnih prednosti USB-C priključka su njegove poboljšane mogućnosti. Može da prenese više energije, što donosi brže punjenje uređaja i omogućuje brži prenos podataka.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Uz to, olakšava brzo kopiranje velikih datoteka između računara i uređaja za spoljašnje prikupljanje podataka.

Osim toga, može da prenese video signale na monitore i opskrbljuje uređaje povezanom dodatnom opremom.

USB-C priključak dizajniran je za budućnost, a njegov tanak dizajn čini ga prikladnijim za moderne, kompaktne uređaje.

Neke vodeće kompanije opirale su se implementaciji USB-C priključaka u svoju ponudu telefona i računara, ali je novi standard EU učinio to da i oni popuste sa tvrdoglavošću.

Zajednička uredba o punjačima u Evropskoj uniji trebala bi da stupi na snagu u jesen 2024. godine.

Obuhvata širok raspon uređaja uključujući telefone, tablete, slušalice, kamere, ručne konzole, miševe, prenosne zvučnike i navigaciju alata.

Na kraju, standardizuje tehnologiju brzog punjenja i potrošačima daje izbor kupovine novih uređaja sa ili bez punjača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading