META DOŽIVELA FIJASKO, ZAKERBERG IMA NOVU METU! Može li OVIM uređajem da parira gigantu?

Autor:

Razonoda

06.09.2023

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle mnogo ulaganja i milijardi dolara minusa u 2023. godini, vlasnik Mete morao je da pronađe novi način da u virtuelnoj stvarnosti parira konkurenciji

META DOŽIVELA FIJASKO, ZAKERBERG IMA NOVU METU! Može li OVIM uređajem da parira gigantu?

Foto: Tanjug/AP

Mark Zakerberg u novom problemu

Metaverzum Marka Zakerberga, sada je to očigledno, doživeo je potpuni fijasko. U želji da bude lider tržišta virtuelne stvarnosti, Zakerberg je pompezno lansirao Metu, ali ona je do sada uspela samo da zabeleži milijarde dolara minusa.

Njihov virtuelni svet Horizon Worlds nije oduševio ni zaposlene u kompaniji, a ne postoji ni velika potražnja za VR uređajima Quest i Quest Pro.

Dok se Zakerberg oporavljao od loših rezultata, Apple je predstavio uređaj za virtuelnu i proširenu stvarnost koji jeste skuplji (košta oko 3.500 dolara) ali i napredniji.

Njegove mogućnosti su realno veće od onih koje je ponudio Zakerberg, tako da ostaje samo da se vidi kako će Apple Vision Pro tačno proći tokom 2024. godine.

Republika

Foto: Apple printscreen

Apple Vision Pro postao je trn u oku vlasniku Mete

 

Zbog svega toga, potpuno je očekivano da je Zakerberg u hodu osmislio s čime zaista da parira Appleu.

Njegova kompanija se sada udružila sa LG-jem u razvoju novih modela za Quest Pro. LG Display će biti zadužen za mikro OLED ekran, LG Electronics za sastavljanje uređaja, dok će LG Energy i LG Innotek raditi na razvoju baterije.

Uređaj će se tokom 2025. godine prodavati kao Meta Quest 4 Pro i koštaće čak 2.000 dolara, što je dvostruko više od trenutne cene Meta Quest Pro uređaja.

Stručnjaci smatraju da je glavna greška Marka Zakerberga dosad bila u tome što je mnogo očekivao od svojih uređaja u virtuelnoj stvarnosti, a realnost je da će tu biti potrebno još puno ulaganja.

Tehnologija naime, mora da bude lakša i privlačnija korisnicima, a tu je Zakerberg omanuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading