ZAPANJUJUĆI ZAOKRET MERCEDESA: Glavnu uzdanicu pretvara u električni automobil, a evo KOJA PROMENA će iznenaditi sve

Autor:

Razonoda

06.09.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gigant auto industrije odlučio je da, prateći trendove, kupcima ponudi nešto novo a ekološki prihvatljivo i jeftinije od onoga što je "na lageru"

ZAPANJUJUĆI ZAOKRET MERCEDESA: Glavnu uzdanicu pretvara u električni automobil, a evo KOJA PROMENA će iznenaditi sve

Foto: mercedes-benz.com

Trend prebacivanja giganata automobilske industrije na teren električnih vozila nije zaobišao ni slavni Mercedes.

Predstavnici ove kompanije najavili su elektrifikaciju svog SUV-a G klase poznatijeg kao G-Wagon koji je u očima kupaca od početka ostao upamćen po svom fantastičnom dizajnu.

Elektrifikacija ovog SUV-a neće se ticati samo motora, već i veličine i dizajna. Električna verzija G klase biće manja, kompaktnija i što je najvažnije - jeftinija. Doduše nije još poznato koliko jeftinija od „originalne“ verzije, ali svakako povoljnija po džep kupca.

G klasa će se prodavati sa malim „g“ jer je, logično, električna verzija manja od originalne.

- Doživljavaćete električni SUV kao ćerku ili sina onog glavnog - slikovito je opisao noviter Ola Kalenijus, izvršni direktor Mercedesa, prenosi Tech Times.

Iako iz Mercedesa još nisu izlazili u javnost sa specifikacijama novog modela, očekuje se da ima pogon na sva četiri točka, kao i da će biti baziran na Mercedesovoj MB.EA platformi koja neće biti dovršena pre 2025. godine. Samim tim, novi G model možemo očekivati tek sredinom 2026. godine.

Električna G klasa biće zasnovana na konceptu koji je predstavljen još pre dve godine na sajmu IAA Mobility i koji je tada nazvan G-Class EQG.

Merdeces dakle, što i ne krije, kao i ostali proizvođači prelazi na električne tipove automobila.

I u ovoj kompaniji su jedan od glavnih razloga takvog zaokreta u politici zakoni kojima se u budućnosti zabranjuje prodaja automobila i drugih vozila s motorima sa unutrašnjim izgaranjem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading