Ovi automobili se najčešće kvare! OCU objavila listu najnepouzdanijih vozila!

Autor:

Razonoda

14.07.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Izveštaj se bazira na istraživanju 52.430 vozača u pet evropskih zemalja, koje pokazuje da azijske marke i dalje vode na lestvici pouzdanosti iz godine u godinu.

Ovi automobili se najčešće kvare! OCU objavila listu najnepouzdanijih vozila!

Foto: shutterstock

Žena za volanom

Organizacija potrošača i korisnika (OCU) svake godine objavljuje izveštaj u kojem otkriva marke s najpouzdanijim i najmanje pouzdanim automobilima na tržištu. Na bazi ovih podataka možemo otkriti koja je do sada najnepouzdanija marka automobila i s najviše kvarova u Evropi.

Kako navodi Auto Klub, izveštaj se bazira na istraživanju 52.430 vozača u pet evropskih zemalja, koje pokazuje da azijske marke i dalje vode na lestvici pouzdanosti iz godine u godinu.

Studija OCU otkriva da Lexus (95 bodova), Subaru (93 boda) i Toyota (91 bod) zauzimaju prva tri mesta na listi najpouzdanijih marki, a slede ih Mitsubishi (4.), Kia (5.), Suzuki (6.), Hyundai (7.), Honda (8.) i Mazda (9.).

Foto: pixabay.com

Automobil, vozač, Ilustracija

 

Time su, naravno, na drugom mestu evropski proizvođači, čija je najpouzdanija marka, prema ovom izveštaju, Seat koji zauzima 10. poziciju. Bodovno izjednačena je Dacia, a slede Škoda, DS, Volkswagen, Smart, Peugeot, Mercedes, BMW i Mini, koji zaokružuju top 20.

Na drugom kraju liste, na zadnjih šest pozicija s ocenom jednakom ili manjom od 68 bodova, nalaze se Lancia, Chevrolet, Jaguar, Land Rover i Alfa Romeo. Konačno, najmanje pouzdana marka automobila s najviše kvarova u Evropi, prema izveštaju koje je objavio OCU, jeste Tesla, sa samo 60 bodova od ukupno 100.

Prema izveštaju OCU-a, najčešći kvarovi koje su automobili imali u 2022. su električni kvarovi (17%), kočioni sistem (13%), elektronika (8%), upravljanje i amortizacija (7%), motor (8%) i klima uređaj (6%).

Konačno, prema OCU-u, benzinski hibridi su automobili koji se najmanje kvare. U ovu kategoriju je uključeno do 10 modela koji prelaze 95 bodova pouzdanosti. Među svima njima se ističu Lexus IS iz 2013., Toyota Corolla iz 2018. i Toyota RAV4 iz 2013.-2018.

(Republika/Telegraf.rs)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading