POBEGLA SAM IZ KULTA KOJI JE PREDVODIO MOJ TATA: Kada je otišao u zatvor tek onda je počela njegova KONTROLA, silovao je i otimao

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trans-žena je prvi put progovorila o tome kako je pobegla od zlog kulta koji je predvodio njen otac koji je kidnapovao i silovao druge članove.

POBEGLA SAM IZ KULTA KOJI JE PREDVODIO MOJ TATA: Kada je otišao u zatvor tek onda je počela njegova KONTROLA, silovao je i otimao

Foto: shutterstock

Jaja Deklaud (42) rođena je kao muškarac 14. decembra 1981. godine. Bila je primorana da živi u kompleksu od 30 ljudi poznatih kao 'DeCloud porodica' koji su retko izlazili u širu zajednicu.

Njen otac Nelson Deklaud (73) bio je bivši policajac i duhovni vođa grupe koju je koristio da zadovolji svoje se*sualne nagone. Umro je u Southeast Correctional Center 2014. godine dok je služio 220-godišnju kaznu zbog otmice, teškog ograničavanja slobode, silovanja i prisilne sodomije.

Jaja tvrdi da bi njen otac koristio "Bibliju da manipuliše" zajednicom i čak je to činio iza rešetaka sve dok nije pobegla u decembru 2000.

Jaja prvi put govorila o životu u kultu gde je pretrpela fizičko i emocionalno zlostavljanje. 

- Bilo nas je 30 koji smo živeli u komuni, nikada se nismo upuštali u zajednicu. Imali smo svoju crkvenu službu i nikada nismo napuštali imanje. Moj tata je sve kontrolisao, videli smo ga kao tumača od Boga, šta god je rekao ili uradio, došlo je od Boga. Moj tata bi bio veoma temperamentna osoba, bio je strog. Sigurna sam da nas je voleo, ali ako bismo nešto pogrešili, on bi eksplodirao - rekla je za "Njujork post".

Jaja je rođena 1981. i živela je u zajednici Deklaud sve dok nije pobegla sa sestrom u decembru 2000. Ona je rekla da je život u komuni bio "težak" i "strog", ali je to bilo sve za šta su njena porodica i ona znali.

- Moj tata je oduvek želeo da "Porodica" izgleda besprekorno. Čula sam mnogo strašnih stvari koje je moj tata možda učinio.  On je kontrolisao i koristio je Bibliju da manipuliše i kontroliše nas. Ali evo u čemu je stvar, mislim da je verovao u ono što je rekao.  Odrastao je kao južni baptista, a moj deda je bio propovednik u Kanzas Sitiju - tvrdi.

Jaja i njena braća i sestre pohađali su školu u opštini i učili bi matematiku i engleski kao i svako drugo dete.

- Imali smo nastavni plan i program, bili smo u školi tokom dana, a moje sestre bi bile učiteljice. Učili bismo normalan nastavni plan i program poput matematike, engleskog i prirodnih nauka - priseća se.

Nakon što je Nelson 1993. godine zatvoren zbog otmice, krivičnog dela obuzdavanja, silovanja i prisilne sodomije. Jaja tvrdi da bi i dalje kontrolisao porodicu iz zatvora slanjem pisama i telefonskim razgovorima sa njenom mamom i bakom.

- Moj tata je napravio šifru koja je bila za pejdžere da bismo mogli da komuniciramo jedni s drugima i da jedni druge upozoravamo na opasnost. Zato što u to vreme nismo imali mobilne telefone i tako je moj tata mogao da komunicira sa mojom bakom, a da niko nije mogao da nam uđe u trag. Skrivali smo se dok nisam pobegla 2000. godine, to je bio još jedan veliki razlog zašto smo otišli, nije nam bilo dozvoljeno da imamo prijatelje.

U decembru 2000. Jaja i njene dve sestre su uštedele 40 dolara od svojih 5 dolara nedeljnog dodatka i napustile su porodično imanje. Nakon smrti oca ona je 2019. godine promenila pol.

Njene fotografije pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading