NEMOJTE PRATI TIGANJ OD LIVENOG GVOŽĐA DETERDŽENTOM: To nikako nije dobro, koristite OVO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pazite kako čistite tiganje!

NEMOJTE PRATI TIGANJ OD LIVENOG GVOŽĐA DETERDŽENTOM: To nikako nije dobro, koristite OVO

Foto: shutterstock

Deterdžent za sudove je svakodnevno sredstvo koje se koristi u domaćinstvu za pranje posuđa, ali malo ko zna da se može koristiti i za druge svrhe. Ovaj relativno jeftin proizvod može biti veoma koristan za čišćenje različitih površina, ali isto tako, nije uvek najbolji izbor za sve stvari u domu.

Razlika između sapuna i deterdženata

Važno je razlikovati sapune od deterdženata. Dok sapuni inkapsuliraju prljavštinu i ulje, deterdženti ih razbijaju, čime sprečavaju vraćanje prljavštine na površinu koja se čisti. To znači da su deterdženti, uključujući i sapun za suđe, prejaki za neke materijale.

Foto: Pixabay

Kako očistiti masan tiganj


Tiganj od livenog gvožđa i deterdžent za sudove

Tiganj od livenog gvožđa zahteva poseban tretman prilikom čišćenja. Preporučuje se čišćenje tiganja samo krupnom solju i vodom, kako bi se sačuvala glatka površina tiganja koja se ne lepi. Deterdžent za sudove, iako može biti koristan povremeno, može ukloniti premaz sa tiganja. Ukoliko se ipak odlučite za korišćenje deterdženta, preporučuje se korišćenje ekološki prihvatljivih varijanti, uz obavezno sušenje i ponovno nauljivanje tiganja, piše "Espreso".

Dakle, iako je deterdžent za sudove koristan za mnoge namene u domaćinstvu, važno je biti svestan njegovih ograničenja i pravilno ga koristiti kako bi se sačuvali određeni materijali i površine. Uvek je dobro imati na umu da je pravilno održavanje predmeta u domu ključno za njihov dugotrajan i pravilan rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading