SA DVE GODINE MAJKA JE VODILA U SOLARIJUM I TERALA NA DIJETU: Osvojila je 300 titula, a na njen izgled danas SVI padaju (FOTO GALERIJA)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eden Vud je kao dete pretrpela ozbiljne pritiske od strane majke dok je učestvovala na popularnim takmičenjima u lepoti u Americi.

SA DVE GODINE MAJKA JE VODILA U SOLARIJUM I TERALA NA DIJETU: Osvojila je 300 titula, a na njen izgled danas SVI padaju (FOTO GALERIJA)

Foto: Printscreen/ YouTube/ tlc uk

Opsednutost Amerike dečjim takmičenjima u lepoti dobro je poznata. Mnoge majke se nadaju da će takva takmičenja pružiti svetliju budućnost njihovoj deci. Međutim, realnost je drugačija. Deca su često izložena neverovatnim pritiscima i neprirodnim zahtevima da zadovolje standarde "savršenstva". Ti zahtevi često uključuju solarijum, duge veštačke nokte, komplikovane frizure i ekstenzije, tešku šminku i veštačke trepavice, čak i urađene zube. Sve to prati intenzivno vežbanje, koreografija i zahtevi da se deca ponašaju kao mali odrasli.

Druga strana medalje

Sveprisutni glamur i sjaj ovakvih takmičenja obično kriju mračnu stranu, a ta mračna strana imala je dubok uticaj na sudbinu mlade Eden Vud. Njeno ime i lice postali su prepoznatljivi ne samo u Americi, već i širom sveta. Tokom proteklih godina dominirala je brojnim takmičenjima u lepoti, postala višestruka pobednica i porasla u neprikosnoveno najlepšu devojku ne samo svoje države, nego i cele Amerike.

Ipak, iza svih tih velikih trenutaka i blistavih pobeda krila se sasvim druga priča koju je morala da proživi mlada Eden Vud. Njena priča je o ambiciji, prevelikim očekivanjima i ceni koju je platila kao dete koje je odraslo pod pritiskom.


Mračna strana slavnih trenutaka

Kad je imala samo dve godine, majka Miki uvela ju je u svet izbora lepote, donevši odluku koja će odrediti sudbinu kako njenog celog detinjstva, pa tako i njenog života u celini. Miki je neprestano insistirala da se malena plavokosa Eden uvek prikazuje u najboljem svetlu, s besprekornom frizurom, pažljivo našminkana i odevena u haljine od tila koje su često odavale utisak minijaturne odrasle dame. Često je dobijala batine od mame kako bi "zaštitila" i istakla lepotu. Miki je preterivala sa zahtevima i pritiscima, a opsednutost idealnim izgledom deteta poprimila je neprirodne razmere. Eden je bila podvrgnuta dijetama koje su drastično ograničavale unos kalorija, a solarijum je postao redovni deo njenog dnevnog rasporeda. Čak su i energetska pića postala deo dnevne rutine kako bi ona uvek bila dobro raspoložena i aktivna. Njeno zdravlje počelo je da trpi ozbiljne posledice ovakvog neodrživog ritma života. Stalna izloženost solarijumima i ekstremnim dijetama prouzrokovali su jake glavobolje, a njen metabolizam počeo je da pokazuje ​​znakove poremećaja.

Kasnije su se pojavile informacije da je Miki često tukla ćerku, a to je opravdavala ciljem da kod Eden "stvori otpor prema stresnim situacijama". Na kraju je ova majka upozorena da mora da promeni ponašanje pod pretnjom da će joj država oduzeti dete. Na kraju, i sama Eden je insistirala da prestane da se takmiči kad je napunila šest godina. Do tad je osvojila 300 titula, piše "Blic žena".

Iako je prošla kroz težak period, danas sa 19 godina i dalje je u svetu modelinga, ali na  "zdraviji" način. Osim modelinga, eksperimentiše s glumom i pisanjem. Svoju priču zabeležila je u autobiografskoj knjizi, a strast prema svetu zabave i umetnosti još oseća. Na Instagramu ima veliki broj pratilaca koji je podržavaju u životnoj transformaciji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading