VEČERA NA IVICI SVEMIRA: Od cene će vam se zavrteti u glavi, a za tu priliku spremljena i POSEBNA GARDEROBA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko daleko ste spremni da putujete za odličan obrok?

VEČERA NA IVICI SVEMIRA: Od cene će vam se zavrteti u glavi, a za tu priliku spremljena i POSEBNA GARDEROBA

Foto: shutterstock

Šta kažete na 100.000 metara nadmorske visine u šestočasovnoj stratosferskoj avanturi koja će vas odvesti do ivice svemira i nazad?

U najavi luksuznog operatera svemirskih putovanja SpaceVIP, kompanija za ekspedicije  saopštila je da se udružuje sa slavnim kuvarom Rasmusom Mankom kako bi šestorici neustrašivih putnika ponudili obroke sa Mišelinovom zvezdicom 2025. godine na ivici svemira.

- Ova najava je već bacila svetlo na svemirski turizam i mi smo oduševljeni dijalogom koji je započeo o važnosti svemirskih putovanja - napisao je osnivač SpaceVIP-a Roman Čiporuha u mejlu "Forbsu".

Jedan mali korak za čoveka, jedan ogroman skok za obrok sa Mišelinovom zvezdom, iskustvo će se desiti na svemirskom brodu Neptun po astronomskoj ceni od 495.000 dolara po osobi. Prva svemirska letelica na svetu sa neutralnom emisijom ugljenika, datum lansiranja je određen za kraj 2025. godine i poleteće iz svemirskog centra Kenedi na Floridi. Kako se navodi u saopštenju za javnost, let će trajati ukupno oko šest sati i odvijaće se u kapsuli pod pritiskom koju je podigao u nebo stratosferski svemirski balon. Dok su na brodu, učesnici će imati pristup Vi-Fi mreži i moći će da poboljšaju sveukupno iskustvo sa prijateljima i porodicom na kopnu. Nakon kupovine tri kapsule od kompanije Perspective Space sa sedištem u Floridi 2021. godine, Čiporuha kaže da SpaceVIP razvija partnerstvo sa umetnicima koji treba da podignu ljudsku svest kroz putovanja na ovaj način.

Foto: Shutterstovck

Večera će se odigrati na ivici svemira po ceni od 495.000 dolara

- Pokretanjem ovih letova moći ćemo da ih učinimo dostupnim većem broju ljudi - rekao je Čiporuha.

Tokom 1920-ih, karta za transatlantski let bila je neverovatno skupa i dostupna samo eliti, sa napretkom tehnologije i razvojem avio industrije, putovanje avionom je vremenom postalo pristupačnije. Ovo je samo početak privatnog svemirskog putovanja, tako da apsolutno vidimo da ide u istom pravcu, dodao je on.

Poznat po svojim veoma impresivnim, holističkim finim jelima, kuvar Rasmus Mank ima dve Mišelinove zvezdice iza sebe, a njegov restoran u Kopenhagenu je rangiran među pet najboljih restorana na svetu.

Kako će biti servirana hrana

Specifičnosti menija i načina na koji će obrok biti serviran je sledeća faza procesa planiranja ekspedicije, međutim, jela će biti inspirisana ulogom istraživanja svemira u poslednjih 60 godina ljudske istorije i njegovim uticajem na društvo, rekao je Čiporuha.

Uključeno u cenu ulaznice, putnici će biti opremljeni od strane francuske modne kuće Ogier čija će odeća po meri koristiti "najsavremeniju tehnologiju tkanina" specifičnu za ovu misiju.

- Kada shvatimo kako da uzgajamo biljke u svemiru sa minimalnom količinom vode, ta rešenja se mogu koristiti na Zemlji na mestima poput Južne Afrike ili Kalifornije koja imaju suše bez presedana. Naš cilj je da podignemo svest i zbližimo ljude kako bismo solidarno došli do rešenja od kojih će svi imati koristi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading