OVO SU NAJBOGATIJE ŽENE NA SVETU: Imaju milione, a na njihov izgled ćete zanemeti - kao PROSEČAN SVET (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge bi volele da su na njihovom mestu.

OVO SU NAJBOGATIJE ŽENE NA SVETU: Imaju milione, a na njihov izgled ćete zanemeti - kao PROSEČAN SVET (FOTO)

Foto: Profimedia, Wikipedia

Najbogatije žene na svetu dominiraju raznim industrijama poput zabave, kozmetike i hrane. 

Većina od pet najbogatijih žena je iz SAD, prema Statisti.  

Možete li pogoditi ko je najbogatija žena na svetu? 

5. Miriam Adelson

Ljudi Donalda Trampa, koji zajedno čine oko 14 odsto svih američkih milijardera, imaju tendenciju da spadaju u nekoliko specifičnih kategorija. Nekoliko njih su bili dugogodišnji republikanski megadonori, kao što su kockarski mogul Sheldon Adelson, koji je umro u januaru, i njegova supruga Miriam. Miriam Adelson je jedna od najbogatijih žena na svetu, izdavač novina u SAD i Izraelu i politički moćni posrednik koja će, nakon što je prodala akcije od 2 milijarde dolara za kupovinu Dalas Maveriksa, i dalje biti većinski akcionar Las Vegas Sands Corp., kazina kompaniju koju je izgradio njen pokojni muž, piše "nzherald".

Foto: Wikipedia

Miriam je na petom mestu

4. Džeklin Mars

Ona poseduje otprilike jednu trećinu Marsa, kompanije za slatkiše, hranu i kućne ljubimce koju je osnovao njen deda. Radila je za kompaniju skoro 20 godina i bila je u upravnom odboru do 2016. godine. Njen sin Stiven Bedžer je u upravnom odboru Marsa.

Mars je član odbora Nacionalnog arhiva, a ranije je bio i u odboru Nacionalne opere u Vašingtonu. Njen brat Džon poseduje otprilike trećinu Marsa; dok četiri ćerke njenog pokojnog brata Foresta Jr. poseduju ostatak, piše "Forbes".

Foto: Profimedia

Ona poseduje otprilike jednu trećinu Marsa

3. Džulija Koh

Džulija Koh i njeno troje dece nasledili su 42 odsto udela u Koch Industriesu od njenog supruga Dejvida, koji je umro u avgustu 2019. u 79. godini.
Rodom iz Ajove, ona se preselila u Njujork 1980-ih i radila je kao pomoćnik modnog dizajnera Adolfa. Radila je sa mnogim njegovim klijentima visokog profila, uključujući prvu damu Nensi Regan. Džulija je upoznala Davida na sastanku na slepo 1991. godine; ponovo su se sreli šest meseci kasnije, započeli vezu i venčali se 1996. Sa svojim pokojnim mužem, donirala je 10 miliona dolara medicinskom centru Mount Sinai i 10 miliona dolara Dečjoj bolnici Stanford za istraživanje alergija na hranu, piše "Forbes".

Foto: Wikipedia/David Koch Foundation

Džulija Koh i njeno troje dece nasledili su 42 odsto udela u Koch Industriesu od njenog supruga Dejvida

2. Alis Volton

Alis Volton je jedina ćerka osnivača Volmarta Sema Voltona. Usredsredila se na kustos umetnosti, umesto da radi za Volmart kao njena braća i sestre, Rob i Džim.
Godine 2011. otvorila je Muzej američke umetnosti Kristalni mostovi u svom rodnom gradu Bentonvilu u Arkanzasu. Kristalni mostovi predstavljaju dela poput Endija Vorhola, Normana Rokvela i Marka Rotka. Godine 2022, Volton Holistic Health Institute osnovan u Bentonvilu godinu dana ranije preimenovan je u Medicinsku školu Alice L. Valton, navodi "Forbes".

Foto: Wikipedia/Stephen Ironside

Alis Volton je jedina ćerka osnivača Volmarta Sema Voltona

1. Fransoaz Betankur Majers

Ona je unuka osnivača L'Oreala, najbogatija je žena na svetu. Betankur Majers i njena porodica poseduju oko 33 odsto akcija L'Oreala. Fransoaz je u upravnom odboru L'Oreala od 1997. godine i predsednica je porodične holding kompanije. Postala je vladajuća francuska naslednica L'Oreala 2017. godine kada je njena majka, Lilijan, tada najbogatija žena na svetu, umrla u 94.
Betankur Majers je takođe predsednica filantropske fondacije njene porodice, koja promoviše francuski napredak u nauci i umetnosti. Zajedno, L'Oreal i porodica Betankur Majers složili su se da doniraju 226 miliona dolara za popravku katedrale Notr Dam nakon požara u aprilu 2019.

Foto: Profimedia

Ona je unuka osnivača L'Oreala, najbogatija je žena na svetu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading