OVAKO PEKARSKI KROMPIR NEĆE BITI BLJUTAV I BEZUKUSAN: Domaćice dodajte ovaj začin i rešile ste problem ZAUVEK

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako spremljen krompir je odlična zamena za čips.

OVAKO PEKARSKI KROMPIR NEĆE BITI BLJUTAV I BEZUKUSAN: Domaćice dodajte ovaj začin i rešile ste problem ZAUVEK

Foto: Shutterstock

Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica širom sveta. Međutim, često se susrećemo sa izazovom kako pripremiti krompir da bude hrskav, a da pritom ne upotrebljavamo velike količine ulja. Postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da postignete željenu hrskavost krompira, a da pritom smanjite unos masnoća. Trik uključuje sušenje krompira pre pečenja, ali i korišćenje palente zbog kog će ovo povrće biti posebno dobrog ukusa. Takođe, važna je i prava kombinacija začina.

Prema ovom receptu je potrebno oko kilogram krompira, ali naravno, prilagodite to svojim potrebama.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 3 pune kašike palente
  • crvena paprika, suvi začin i biber 
  • 2 kašike ulja

Foto: Izvor: YouTube/ Spice Bangla

Kako da krompir bude hrskav

Priprema:

U pleh stavite papir za pečenje. Potom sečete krompir, ali na deblje komade, ne tanko. Krompir prebacite na krpu i osušite krpom podjednako sa svih strana, važno je da krompir ne bude mokar. Potom, krompir prebacite u neku veću posudu. Ključni trik je sušenje krompira, jer kada ovo povrće nije mokro od pranja, onda će se mnogo bolje ispeći u rerni. Potom, preko krompira stavite začine po želji, odnosno najbolja kombinacija začina je ona koja je gore navedena u receptu. Tek posle začina pospite krompir palentom. Takođe, palenta će učiniti da krompir bude hrskav.

Rukama promešajte krompir, a onda dodajte malo ulja. Prebacite ga u pleh na papir za pečenje, a onda ga rukama dodatno rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 250 stepeni.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading