BOLJE I OD PICE: Zdrava verzija sa testom od krompira, prostije od ovoga NE MOŽE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Testo se kratko peče, a onda se filuje po izboru.

BOLJE I OD PICE: Zdrava verzija sa testom od krompira, prostije od ovoga NE MOŽE!

Foto: YouTube/Ricette Fresche

Napravite testo od krompira i filujte svežim paradajzom. Uživaćete u ovom neobičnom specijalitetu, ali pre svega laganom obroku koji mogu svi spremiti.

Sastojci:

  • 5 većih krompira
  • praziluk
  • 1 šargarepa
  • jedna čaša jogurta
  • 2 jaja
  • 200 grama brašna
  • 3 paradajza
  • 250 grama kačkavalja

Foto: YouTube/Ricette Fresche

Recept za testo od krompira

Priprema:

Krompir izrendajte, a onda prelijte hladnom vodom. Ostavite krompir u toj vodi oko 15 minuta. Iseckajte praziluk na sitne komadiće. Na malo ulja propržite praziluk. Izrendajte jednu šargarepu. U tiganj dodajte i jednu šargarepu, a onda dinstajte sve nekoliko minuta. Malo posolite i pobiberite. Krompir procedite i stavite ga u posebnu posudu, a onda dodajte dinstan luk. U činiju (drugu) stavite jedno jaje, a onda dodajte čašu jogurta. Posolite i pobiberite. Sjedinite jogurt ručnom mutilicom, a onda dodajte brašno. Ponovo sve sjedinite ručnom mutilicom da dobijete smesu nalik palačinkama. Dodajte dve do tri kašike ulja u testo. Sve prebacite u činiju gde je narendan krompir. Sjedinite kašikom.

Na papir za pečenje stavite malo maslinovog ulja. Prebacite testo u pleh i razvucite kašikom koliko je moguće da dobijete kao koru. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.

Paradajz isecite na kolutove. Kačkavalj izrendajte. Kada se kora ispekla, preko stavite paradajz, a onda i izrendan kačkavalj. Stavite ako volite i malo svežeg peršuna na vrh.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading