RUSKINJA SE PRESELILA U BEOGRAD I ISPRIČALA ZAŠTO SE NE DRUŽI SA SRBIMA: Navela TRI razloga zbog čega je to tako - ŠOKIRAĆETE SE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objasnila je da Srbi samo misle da su Rusi zatvoreni, ali da nije tako.

RUSKINJA SE PRESELILA U BEOGRAD I ISPRIČALA ZAŠTO SE NE DRUŽI SA SRBIMA: Navela TRI razloga zbog čega je to tako - ŠOKIRAĆETE SE!

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@aljona.strankinja

Aljona je ruskinja, ali živi u Srbiji, odnosno u Beogradu gde trenutno uči srpski jezik. Postala je popularna i na društvenim mrežama, konkretno na TikToku gde deli svoja iskustva i znanja koja je stekla boraveći u našoj zemlji.

U jednom od videa, objasnila je zašto su Rusi tako zatvoreni odnosno zbog čega ne komuniciraju često sa Srbima. Tvrdi da ne postoji loša namera, već se iza svega krije stres.

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@aljona.strankinja

Aljona je ispričala zašto se Srbi ne druže sa Rusima

- Ne mogu da govorim u ime svih Rusa, ali mogu da izložim zašto je to tako iz mog ugla gledanja. Većina Rusa nedavno se preselila u Srbiju. Preseljenje nije turističko putovanje. Treba da uradiš dokumenta, razumeš kako sve funkcioniše i istovremeno treba da radiš. Verujte to je veliki stres. I za komunikaciju ostaje malo snage. Možda ljudi malo znaju engleski, a sasvim ne znaju srpski. Možda bi želeli da razgovaraju sa vama, ali ponekad jednostavno ne mogu - kaže ona i objašnjava koji je treći faktor takođe važan zbog čega nema komunikacije:

- Imaju prijatelje u Rusiji. Kada imate krug prijatelja, teško je naći motivaciju za upoznavanje novih prijatelja. Ne pitamo jedan drugog u Rusiji "Kako si", ako pitamo "Kako si", mi želimo da imamo veliki (dug) razgovor. Zbog toga možda mislite da smo zatvoreni. Za upoznavanje je potreban razlog. Na primer, zajednički događaj, zajednički prijatelji ili nešto slično. Ovo je moje mišljenje zašto Rusi izgledaju kao zatvoreni ljudi. Molim vas ljudi, nemojte se uvrediti. Adaptiramo se u novoj zemlji, trudimo se da ovde izgradimo novi život. Nismo protiv komunikacije, samo nam je potrebno vreme - poručila je ona u videu.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading