OVO SU POKLONI KOJE VI NIKAKO NE SMETE DA POKLANJATE: Možete im navući NESREĆU i BEDU u život, a da ni ne znate!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.02.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbegavajte ove poklone ako želite sreću.

OVO SU POKLONI KOJE VI NIKAKO NE SMETE DA POKLANJATE: Možete im navući NESREĆU i BEDU u život, a da ni ne znate!

Foto: pixabay.com

Kada nekome poklonite nešto, to je znak da mislite o tome nekom i nagoveštavate sklonost ka toj osobi

Ipak, narodna verovanja imaju duboku ukorenjenu tradiciju o poklonima, te mnogi govore da je to mešavina sa sujeverjem. 

Mnogi od nas nisu ni svesni koliko pažljivo treba birati poklone kako bismo izbegli donošenje nesreće i nevolje dragim osobama.

Republika

Foto: Unsplash/ Jackie S

Treba biti obazriv kada darujete nekome poklon


Zabranjeni pokloni

Oštri predmeti poput noža, britve i igle smatraju se poklonima koji donose nesreću i prekid odnosa. Veruje se da poklonjena ogledala zarobljavaju magiju i donose nevolje, dok posuđe može doneti siromaštvo ukoliko nije "očišćeno" ubacivanjem novčića. Sat i upaljač takođe se smatraju lošim poklonima, jer se veruje da mogu izazvati konflikte i prekid odnosa.

Simboli nesreće

Maramice, šalovi i biseri, iako na prvi pogled deluju kao sjajni pokloni, smatraju se simbolima nesreće i bolesti. Biseri se posebno povezuju sa suzama siročića i udovica, te se izbegavaju kao poklon.

Običaji vezani za cveće

Cveće je čest poklon, ali postoji nekoliko pravila koja treba imati na umu. Na primer, treba izbegavati poklanjanje hortenzija, hrizantema i ljiljana jer se ovo cveće obično nosi na groblje. Takođe, boja cveća može imati posebno značenje, pa se obratite pažnju na to prilikom odabira poklona.

Novac kao alternativa

Iako je novac čest poklon, postoji sujeverje koje kaže da novac ne bi trebalo poklanjati direktno, već umesto toga predati poklon-čestitku sa novcem ili uplatiti određenu svotu novca za poklon.

Uz sve ove smernice i verovanja, biranje poklona postaje prava umetnost koja zahteva pažnju i promišljenost. Čak i ako ne verujemo u ova sujeverja, lepo je poštovati tradiciju i pažljivo odabrati poklon za dragu osobu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading