NAJJAČI ČAJ ZA NESANICU: Opustiće vas i osloboditi od STRESA, spavaćete kao beba!

Autor: M.O.

Lifestyle

12.02.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prirodan čaj za nesanicu je idealan ako već niste dugo spavali.

NAJJAČI ČAJ ZA NESANICU: Opustiće vas i osloboditi od STRESA, spavaćete kao beba!

Foto: pexels.com

Kada se suočavamo s umorom, nesanicom, stresom i nervozom, često tražimo prirodne načine za olakšanje i opuštanje. Mnogi od nas su se bar jednom u životu susreli s ovim problemima, te često prvo što nam padne na pamet jeste čaj koji nas može umiriti i pripremiti za spavanje.

Jedan od takvih čajeva je i čaj od valerijane, koji ima svojstva koja pomažu u opuštanju i umirivanju tela.

Republika

Foto: Shutterstock

Ako patite od nesanica, probajte neke i prirodne metode

Valerijana se koristi u obliku korena i može se konzumirati kao čaj ili kao eterično ulje. Eterično ulje valerijane ima koncentrovaniju moć od čaja, pa je dovoljno uzeti samo nekoliko kapi dva do tri puta dnevno. Čaj od valerijane možete piti po potrebi, a preporučene doze se kreću do tri šolje čaja dnevno. Ipak, svakako se posavetujte sa lekarom pre uzimanja. 


Valerijana deluje polako, pa je važno biti strpljiv i dati vremenu da se lekovite supstance iz valerijane akumuliraju u organizmu. Potrebno je biti strpljiv i ne očekivati trenutno rešenje nakon ispijanja jedne šolje čaja.

Valerijana ima svojstva koja pomažu u opuštanju i umirivanju tela. Ovo može biti od velike koristi kada se suočavamo sa stresom i nervozom tokom dana, ali i pre spavanja. Takođe, valerijana može pomoći i kod ublažavanja simptoma nesanice, omogućavajući telu da se opusti i pripremi za san.

Postoje različiti načini upotrebe valerijane, od čaja do eteričnog ulja, pa je bitno pronaći onaj koji najviše odgovara individualnim potrebama. Čaj od valerijane može se konzumirati pre spavanja kako bi se telo opustilo, dok eterično ulje može pružiti brže dejstvo tokom dana.

Valerijana je prirodni lek koji može biti od pomoći u borbi protiv umora, nesanice, stresa i nervoze. Važno je napomenuti da se pre upotrebe valerijane treba konsultovati sa stručnjakom, posebno ako se koristi zajedno sa drugim lekovima. U svakom slučaju, ova biljka može biti korisna kao deo holističkog pristupa za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading