PRAŠAK, TEČNI DETERDŽENT ILI KAPSULE ZA PRANJE VEŠA? Samo JADNO najbolje pere, i ne ostavlja smrad u mašini

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imate tri opcije, ali samo je jedan izbor dobar.

PRAŠAK, TEČNI DETERDŽENT ILI KAPSULE ZA PRANJE VEŠA? Samo JADNO najbolje pere, i ne ostavlja smrad u mašini

Foto: shutterstock, https://www.youtube.com/@ImChillToo

Većina je oprala više veša nego što mogu da izbroje, a bez obzira na to da li kupujete tečni deterdžent ili deterdžent u prahu, da li ste ga koristili ili ne, verovatno ćete bez razmišljanja posegnuti za proizvodom koji ste do sada koristili.

Prašak, tečnost za pranje ili tableta - šta je najbolje?

U GHI testovima deterdženta, praškasti deterdžent za veš skoro uvek nadmašuje tečnosti i gelove kada je u pitanju uklanjanje mrlja. Ali, to se takođe svodi na lične preferencije i budžet.

Prašak može biti težak za merenje, dok kapsule i tablete olakšavaju jer znate da koristite tačnu količinu. Gelovi i tečnosti obično ne sadrže izbeljivač, pa iako su nežniji prema odeći, veća je verovatnoća da će mašina za pranje veša da smrdi i zahteva redovno čišćenje. Osim ako odeća nije posebno umrljana ili prljava, većina ljudi neće primetiti veliku razliku između vrsta deterdženta. Ali, domaćinstva sa decom ili članovi porodice koji se bave fizički teškim poslovima, kao što su mehaničari, mogu imati koristi od biološkog sredstva za uklanjanje mrlja.

Foto: Shutterstock

Šta je najbolje za pranje veša

Vredi napomenuti da održiviji deterdženti za veš postaju popularni u poslednje vreme. Oni su široko dostupni u tečnom obliku, piše "Good Housekeeping".

Oni su ekološki prihvatljivi zbog ambalaže koja se može reciklirati ili kompostirati i koncentrovane prirode deterdženta, koji smanjuje transportnu težinu i sprečava da sipate previše. Postoje i dodatne ekološke oznake za neke brendove, kao što su biorazgradive trake ili sastojci koji ne sadrže parabene i fosfate.

Osim toga, trake deterdženta su zgodne kada je u pitanju doziranje  - jednostavno otkinite traku i spremni ste za rad. Međutim, prema iskustvu, kapsule za veš ne daju iste rezultate čišćenja kao prah, tečnost barem za sada. Zbog toga su pogodniji za lake mrlje i dnevne cikluse pranja ili ručno pranje.

Kada je testiran najbolji ekološki prihvatljiv deterdžent za pranje veša, većina onih koji su bili na vrhu liste bili su na bazi tečnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading