SRBI VEKOVIMA OVO DRŽE PORED KREVETA ZA BOLJI SAN: Opravdano je broj jedan, PROBAJTE odmah večeras

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prirodan način za kvalitetniji san.

SRBI VEKOVIMA OVO DRŽE PORED KREVETA ZA BOLJI SAN: Opravdano je broj jedan, PROBAJTE odmah večeras

Foto: shutterstock

Limun nije samo voće, već i "magični" sastojak koji može da poboljša kvalitet vazduha u  spavaćoj sobi. Istraživanja su pokazala da njegove detoksikacijske i antibakterijske osobine mogu da unaprede čistoću vazduha, te samim tim i kvalitet sna. Miris citrusnog voća otvara disajne puteve i pomaže vam da lakše dišete, što može biti od velike pomoći kod začepljenog nosa i problema sa disajnim putevima.

Limun za olakšanje bolova i regulisanje cirkulacije

Pored toga, limun može da posluži kao prirodni način za umanjivanje bolova, uključujući glavobolje i reumatoidni artritis. Osim toga, dokazano je da limun reguliše cirkulaciju i snižava krvni pritisak, što ga čini korisnim sastojkom za održavanje zdravlja kardiovaskularnog sistema.

Foto: pixabay.com

Kako limun utiče na bolji san


Kako koristiti limun za bolji san

Ukoliko želite da iskoristite benefite limuna za bolji san, jednostavno narežite limun na četvrtine po dužini i stavite ga na tanjirić ili u posudicu pored kreveta pre spavanja. Miris limuna tokom spavanja može da umanji bolove, poboljša kvalitet vazduha i doprinese opuštanju, što će vam pomoći da lakše zaspite i da se probudite odmorni, piše "Krstarica".

Osim toga, limun je bogat vitaminima C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom i magnezijumom, te predstavlja izuzetno koristan dodatak ishrani. Njegovi moćni antioksidansi doprinose zdravlju kože, čineći ga ne samo korisnim za spavanje, već i za opšte zdravlje organizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading