BLIZNAKINJE SU ROĐENE SA STAKLENIM KOSTIMA - KAŠALJ IM SVE LOMI: Lekari su im davali NULA šanse da prežive, MAJKA se našla pred najvećim izazovom!

Autor: M.O.

Lifestyle

08.01.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove dve devojčice su postale insiracija mnogima!

BLIZNAKINJE SU ROĐENE SA STAKLENIM KOSTIMA - KAŠALJ IM SVE LOMI: Lekari su im davali NULA šanse da prežive, MAJKA se našla pred najvećim izazovom!

Foto: Facebook/printscreen/Claire Mowforth

Kler i Fil Mofort su godinama pokušavali da zasnuju porodicu, a kada je Kler konačno zatrudnela sa bliznakinjama, bili su presrećni. Međutim, radost je zasenila vest da bliznakinje dele zajedničku placentu, što je moglo da zakomplikuje trudnoću. Ipak, lekari su odlučili da će redovno pratiti Kler i bliznakinje kako bi na vreme reagovali na moguće komplikacije.

U 16. nedelji trudnoće, ultrazvuk je otkrio da su noge bliznakinja neobično isprepletene, što je bio prvi znak da nešto nije u redu. Nakon detaljne studije, lekari su dijagnostikovali bliznakinje sa osteogenesis imperfecta, poznatom i kao bolest krhkih kostiju. Ova bolest nosi sa sobom mnoge komplikacije i izazove, a šanse za preživljavanje bliznakinja su bile veoma male.

Republika

Foto: facebook/printscreen/Claire Mowforth

One su rođene sa teškom dijagnozom 

 

Devojčice su pri samom rođenju dobile dijagnozu "staklene kosti", te je pravo čudo kako su opšte i preživele. 

Praktično je rečeno da one nemaju nikakve šanse, ali ove bliznakinje su sve iznenadile jer danas pune šest godina. 

Ono što je jako strašno jeste, da su njihove kosti toliko osetljive da se mogu polomiti samo od običnog kašlja. 

Roditelji, Kler i Fil Mofort se plaše da ih dodirnu i uzmu u naručje, a za pedijatra je svaka njihova poseta strahovit stres. Bliznakinje po imenu Amelija i Houp su rođene sa retkim stanjem - osteogenesis imperfecta, odnosno "bolešću krhkih kostiju".

 

 


Bliznakinje su rođene u 35. nedelji trudnoće, a Kler i Fil su se suočili sa izuzetno teškim izazovima. Amelija je rođena sa 2 kg i 297 grama, dok je Houp bila upola manja, sa svega 900 grama. Oba deteta su patila od brojnih komplikacija, a Houp je čak morala da se bori sa visokim krvnim pritiskom, srčanom insuficijencijom i hroničnom bolešću pluća.


Nakon rođenja, Kler i Fil su živeli u stalnoj trci između kuće i bolnice. Bliznakinje su se suočavale sa infekcijama i komplikacijama na plućima, što je zahtevalo stalno lečenje i pažnju. Ova borba je bila ogroman test za celu porodicu, ali su Kler i Fil istrajali u pružanju neophodne podrške bliznakinjama.

Iako su prognoze bile nepovoljne, Amelija i Houp su pokazale neverovatnu snagu i volju za životom. Kroz sve izazove, ove hrabre devojčice su počele da rastu i razvijaju se, iako će u budućnosti morati da se podvrgnu operacijama kako bi ojačale i ispravile noge. Kler i Fil su istakli da je svaki prelom koji bliznakinje iskuse, bolan i težak za celu porodicu, ali su istovremeno ponosni na hrabrost i snagu svojih devojčica.


Kroz sve izazove, Kler i Fil su naučili da cene svaki trenutak sa svojim bliznakinjama, koje smatraju svojim malim čudima. Uprkos svim preprekama, ove devojčice su pokazale neverovatnu hrabrost i volju za životom, pružajući nadu i inspiraciju svima oko sebe.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading