NE ŽELITE DA VUČETE PREHLADU TOKOM NOVOGODIŠNJIH I BOŽIĆNIH PRAZNIKA? Srpska doktorka otkriva kako da ZAŠTITITE imunitet: Evo šta je od KRUCIJALNOG ZNAČAJA

Autor: D.B.

Vesti

28.12.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka otkrila najbolji način da se sačuva zdravlje tokom praznika.

NE ŽELITE DA VUČETE PREHLADU TOKOM NOVOGODIŠNJIH I BOŽIĆNIH PRAZNIKA? Srpska doktorka otkriva kako da ZAŠTITITE imunitet: Evo šta je od KRUCIJALNOG ZNAČAJA

Foto: Shutterstock

Doktorka fizičke hemije Svetlana Stanišić ističe sve veći broj virusa koji nas okružuju tokom zimskih meseci. Ona naglašava da je hladnoća povezana sa povećanim brojem oboljenja, s obzirom na to da hladan vazduh može da uzrokuje upalu respiratornih puteva.

Stanišić objašnjava da je zimi, zbog grejanja, vazduh u zatvorenim prostorijama suv, što stvara idealne uslove za širenje virusa. Preporučuje da se izbegava dug boravak u zatvorenom prostoru i da se prostorije redovno provetravaju kako bi se smanjio rizik od infekcija. Takođe, ističe da zimi možemo patiti od nedostatka vitamina D zbog manjeg izlaganja suncu i loše ishrane.


Doktorka Stanišić naglašava važnost uzimanja suplemenata, poput vitamina D, tokom zimskih meseci. Ipak, upozorava da prekomerni unos ovog vitamina može biti opasan, ističući da je trend prekomernog uzimanja suplemenata postao uočljiviji u poslednje vreme, posebno nakon pojave pandemije koronavirusa.

Stanišić ističe da je kvalitetan san od suštinskog značaja za jačanje imuniteta. Naglašava važnost zdravog načina života u održavanju imunološkog sistema. S obzirom na to da je imunitet ključan u borbi protiv virusa, održavanje zdravih navika može značajno smanjiti rizik od infekcija.

U zaključku, doktorka Stanišić naglašava da je smanjenje izloženosti zatvorenim prostorima, redovno provetravanje prostorija, uzimanje suplemenata sa oprezom i održavanje zdravih navika ključno za očuvanje zdravlja tokom zimskih meseci

BONUS VIDEO: 

https://www.youtube.com/results?search_query=republika+news

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading