STAVITE OVAJ UKRAS NA NOVOGODIŠNJI VENČIĆ I SREĆA ĆE VAS PRATITI CELE GODINE: Verovanje koje traje godinama unazad

Autor: N.J.

Lifestyle

30.12.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je ovo dodati na venac.

STAVITE OVAJ UKRAS NA NOVOGODIŠNJI VENČIĆ I SREĆA ĆE VAS PRATITI CELE GODINE: Verovanje koje traje godinama unazad

Foto: Shutterstock

Dekoraciji za praznike svako pridaje različit značaj. Nekima to nije važno, dok su drugi izdvojili sate i mnogo novca kako bi im kuća izgledala kao iz bajke. Mnogi žele samo da usreće decu koja veruju u Deda Mraza.

Novogodišnji venac je obavezan deo dekoracije za praznike. Venčić od veštačkih biljaka ukrašen novogodišnjim ukrasima i drugim simbolima odlično će upotpuniti ono što ste zamislile. Tokom novogodišnjih i božićnih praznika mnogima je važno da sve bude na svom mestu, da se ispoštuju običaji i da porodica bude na okupu.

Kao što smo rekli, važan deo dekoracije je i novogodišnji venčić. Iako ga svako ukrašava po svojoj volji, on mora imati jedan svoj detalj kako bi doneo radost i sreću tokom cele godine. Veruje se da svaki novogodišnji venac na sebi mora imati šišarku.

Veštačku šišarku možete nabaviti u nekoj povoljnijoj radnji, a ako želite da estetski izgleda lepše onda je prefarbajte u neku vama lepu boju.

Foto: Shutterstock

Kako ukrasiti venac da donese sreću

Zašto baš šišarka?

To je simbol večnosti i besmrtnosti jer je plod bora. Povezana je sa ponovnim rađanjem i obnavljanjem što u ovom slučaju ukazuje na obnavljanje odnosa koji su negde "zapeli" ili eventualno se prekinuli. Pored svih detalja koje imate na venčiću ne smete da zaboravite i ovaj, još jedan važan kako biste privukli sve što je dobro u vaš dom. Takođe, šišarka je i simbol Boga na zemlji.

Simbolima i verovanjima u našoj tradiji se pridaje veliki značaj i pažnja. Zato, ne propustite da šišarku stavite na svoj novogodišnji venac!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading