IZBACILI JE SA POSLA ZBOG OVAKVOG OBLAČENJA: Bila je ZAKOPČANA do grla, a mnogi sumnjaju da OVDE leži pravi problem!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

14.12.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procenite sami, da li vam ova žena izgleda neprofesinalno!

IZBACILI JE SA POSLA ZBOG OVAKVOG OBLAČENJA: Bila je ZAKOPČANA do grla, a mnogi sumnjaju da OVDE leži pravi problem!

Foto: TikTok/printscreen

Problemi oko oblačenja na radnom mestu nisu retkost, a jedna Britanka, Meri Di, prošle godine je postala predmet rasprave zbog svog izbora odeće.

Naime, iako je smatrala da je adekvatno obučena za kancelarijski prostor, njeni nadređeni iz dela za ljudske resurse imali su drugačije mišljenje.


Meri je bila zbunjena kada je upozorena da je njena odeća neprikladna, posebno jer je nosila top sa visokim ovratnikom i uske pantalone. Snimak na kome je nosila majicu sa uzorkom zmijske kože i crne klasiče pantalone dodatno je podstakao raspravu o tome šta je zapravo prikladno za radno okruženje.

 

@notmariedee

Im covered head to toe tho….

♬ Just Say Det - Moneybagg Yo

 

Mnogi su podržali Meri, izražavajući svoje neslaganje sa odlukom dela za ljudske resurse. Mnogi su isticali da je njena odeća bila sasvim prikladna i da ne vide razlog za upozorenje. Osim toga, pojedini komentatori su čak spekulisali da bi ova situacija mogla biti posledica ljubomore nadređenih iz ljudskih resursa.

Nije prvi put da su Meri u kancelariji ukorili zbog njenog oblačenja. U prethodnim videima ispričala je da su je jednom i poslali kući zbog njene odevne kombinacije.

- Izgledaš vrlo profesionalno, evidentno je ljubomorna na tebe. Nisi ti kriva - glasio je jedan komentar.

Dres kod ili kod oblačenja predstavlja set obavezujućih pisanih ili nepisanih pravila kako treba izgledati u određenoj situaciji.

Kako tvrdi Džindžer Bur, konsultantkinja za lični imidž, duboki dekolte odvlači pažnju i neprofesionalan je u poslovnom okruženju. Žene koje se za posao oblače seksipilno odaju utisak da svojim izgledom žele da nadoknade nesposobnost i nestručnost. Zbog neozbiljnog i nepromišljenog oblačenja često gube šansu za napredak u karijeri. Pristojna dubina izreza je do visine pazuha, a dozvoljeni su okrugli, četvrtasti i pravougaoni oblik izreza.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
.......

14.12.2023 13:44

Da, preko je trebala da obuce sako, pokrila grudi, ali se utegla cisto da vide sta nudi.