JELKA ZA NOVU GODINU MORA STAJATI TAČNO NA OVOM MESTU U DOMU: To je "POVRŠINA BOGATSTVA" i tako privlačite OBILJE I SREĆU

Autor: N.J.

Lifestyle

14.12.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelka simbolizuje dugovečnost.

JELKA ZA NOVU GODINU MORA STAJATI TAČNO NA OVOM MESTU U DOMU: To je "POVRŠINA BOGATSTVA" i tako privlačite OBILJE I SREĆU

Foto: Izvor: Unsplash/ Roberto Nickson

Ukoliko planirate da postavite novogodišnju jelku u svom domu, važno je da razmislite o mestu gde ćete je postaviti kako biste doneli harmoniju i prosperitet u svoj dom. Prema feng šuiju, mesto za jelku je od izuzetne važnosti, jer će uticati na energiju koja će dominirati u vašem domu tokom praznične sezone.

Zimzeleno drvo, poput novogodišnje jelke, simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo, pa je bitno da se postavi na odgovarajuće mesto.

Trouglasti oblik novogodišnje jelke

 Feng šui stručnjaci tvrde da se trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra simbolom “vatre”. Najbolje mesto za postavljanje jelke je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće. Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti od drveta su naročito snažni prema feng šui verovanjima.

Postavljanje božićne jelke na ovom mestu će, prema verovanjima, privući bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

Pravilno postavljanje novogodišnje jelke prema feng šuiju može doprineti harmoniji i pozitivnoj energiji u vašem domu tokom praznične sezone. Evo nekoliko saveta kako da postavite jelku na pravo mesto kako biste maksimalno iskoristili njen potencijal.

Foto: Shutterstock

Pravilno postavljanje novogodišnje jelke prema feng šuiju može doprineti harmoniji


Boje ukrasa prema stranama sveta

Ako ste razmišljali o bojama ukrasa za jelku prema feng šuiju, evo nekoliko smernica. Drvo koje se nalazi na severu trebalo bi da bude ukrašeno plavim, belim, srebrnim i zlatnim ukrasima. Sa druge strane, jelka na zapadu ili severozapadu bi trebalo da bude ukrašena belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, dok se crvena boja ne preporučuje. Za jugozapadni ili severoistočni deo doma, preporučene su dekoracije u žutim i crvenim tonovima, uz puno ukrasa.

Uloga članova porodice u ukrašavanju

Da biste doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, preporučuje se da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku, čime će uneti i svoju ličnu energiju u dekoraciju, piše "Atma".

Postavljanje jelke

Važno je da ne blokirate protok Chi energije kroz vaš dom postavljanjem jelke na nepravilno mesto. Drvo ne sme da bude postavljeno na mestima koja blokiraju prolaz ili ometaju protok energije. Takođe, izbegavajte postavljanje jelke previše blizu izvora toplote ili kamina, kako biste izbegli potencijalnu opasnost od požara ili brzo sušenje (u slučaju sečene jelke).

Prilagođavanje prostora za jelku

Ukoliko je potrebno, prilagodite prostor u sobi gde postavljate jelku. Pazite da nameštaj ne blokira prostor za hodanje ili protok Chi energije. Ukoliko je potrebno, premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju kako biste omogućili slobodan protok energije kroz prostor.

Foto: Izvor: Unssplash/ Tim Mossholder

Prilagodite prostor u sobi gde postavljate jelku

U prazničnom dekoru doma, važno je postići harmoniju i pozitivnu energiju. Preterana upotreba vatrene energije može dovesti do napetosti i svađa, stoga je važno balansirati je tamnozelenom bojom koja ima umirujući efekat.

Zimzelene dekoracije poput grančica i venčića, kao i zeleni stolnjaci, doprinose balansu energije u prostoru i stvaraju prijatnu atmosferu.

Prilikom fotografisanja, treba voditi računa o postavci ljudi kako bi se osigurala pozitivna energija. Fotografija sa tri osobe poređanih u jednom redu donosi negativnu energiju, dok je preporučljivo da se osobe poziraju u formi trougla kako bi se očuvala harmonija.

Simboli


Za stvaranje prijatne atmosfere, preporučuje se korišćenje lampica sa uljima citrusa i cimeta. Takođe, svetleći ukrasi simbolišu slavu i ugled, dok određeni simboli poput Božićne zvezde i ukrasnih anđela mogu privući pozitivnu energiju i podršku dragih ljudi.

Saveti za praznike puni ljubavi

Postavljanje mirisnih sveća, oživljavanje doma svežim bojama i prijatnim mirisima, kao i dodavanje okruglih predmeta radi protoka pozitivne energije, predstavljaju korisne savete za stvaranje harmonične atmosfere tokom praznika.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading