POKOJNI GLOGOVAC ODBIO JE ANĐELINU DŽOLI I SAČUVAO SEBE BRUKE: "Ona se nije proslavila, intuicija me je spasila"

Autor: N.J.

Lifestyle

05.12.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekao je tada da se nije pokajao zbog odluke.

POKOJNI GLOGOVAC ODBIO JE ANĐELINU DŽOLI I SAČUVAO SEBE BRUKE: "Ona se nije proslavila, intuicija me je spasila"

Foto: ST/Nemanja Pančić

Američka ratna drama "U zemlji krvi i meda", koja je izašla 2011. godine, nije naišla na pozitivan prijem kod većeg dela javnosti. Od samog starta, film je bio meta kritika i osude kako kritičara, tako i novinara. Na novinarskoj projekciji uoči evropske premijere, publika je reagovala zvižducima, dok je samo nekoliko prisutnih pružilo nekoliko oskudnih aplauza. Glavni razlozi za negativan prijem su neujednačeni dijalozi, nedovoljno razrađeni likovi i sumnje u istinitost prikazanih događaja.

Jedan od glumaca koji je dobio ponudu da igra u ovom filmu bio je Nebojša Glogovac. Iako bi većina glumaca rado prihvatila ulogu u filmu jedne od najvećih holivudskih zvezda kao što je Anđelina Džoli, Glogovac je odlučio da odbije ponudu. On je istakao da su agenti koji su ga kontaktirali izbegavali da izgovore Anđelinino ime, već su je oslovljavali kao "ona".

- Kontaktirali su me njeni agenti. Agent Bob tražio je da dođem na audiciju za film u London. Rekao je da ću tamo dobiti stranu s dijalozima. Ipak, kada sam tražio da mi pošalju scenario, to su vešto izbegavali s obrazloženjem da niko od potencijalnih glumaca ne sme znati šta piše u scenariju. Već ta misterija oko projekta mi je bila iritantna. Rekao sam im: hej ljudi, dajte da uđemo u suštinu rata, da izbegnemo šablon kako su jedni ludi, zajebani i sve će nas pobiti, a drugi sede skrštenih ruku - rekao je on svojevremeno.

Foto: ATA Images

Nebojša Glogovac je odbio ulogu u filmu

Kako je objasnio, agentima je rekao da će na neviđeno pristati na ulogu, ali samo ukoliko realno sagledaju naše ratove.

- Na insistiranje agenata da prihvatim ulogu na neviđeno, odgovorio sam da hoću ukoliko film sagledava ove naše ratove kao zlo koje se desilo ljudima koji su se voleli, sarađivali, bili komšije, živeli zajedno, ženili se i udavali jedni s drugima, i u kojem su samo političari dobro prošli. Kako sam počeo da postavljam ta pitanja, tako je komunikacija koja je počela vrlo pompezno, krenula da jenjava. A završila se tipično američki - u poslednjem pismu agenti "ši" su mi napisali: "Pošto je vaš talenat toliki da bismo mogli da vam ponudimo samo glavni lik, a on je već dodeljen, nećemo imati ulogu za vas - rekao je on. 

Istakao je da je shvatio će to biti još jedan projekat gde će Amerikanci pričati nama o tome kako je rat izgledao.

- Kad sam shvatio da se radi o još jednom projektu u kojem će Amerikanci nama pričati priču o tome šta se kao događalo i kako smo mi proživljavali rat, a pritom nemaju pojma o suštinskim stvarima, zahvalio sam se na saradnji. I nisam zažalio. Film je ispao loš, Anđelina Džoli se nimalo nije proslavila kao rediteljka. Intuicija me je spasila - zaključio je svojevremeno glumac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading