JEDINO OVAKO VAM SE NEĆE MAGLITI PROZORI: Svaka domaćica mora da zna za ovaj TRIK jer je JEDINO rešenje problema tokom ZIME!

Autor: M.O.

Lifestyle

13.11.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada krenu zimski dani, ovaj problem je u svim kuća i stanova prisutan.

JEDINO OVAKO VAM SE NEĆE MAGLITI PROZORI: Svaka domaćica mora da zna za ovaj TRIK jer je JEDINO rešenje problema tokom ZIME!

Foto: shutterstock

Sam početak zime prepoznajemo po dobro poznatoj magli na prozorima. Čim temeratura padne blizu nule, javlja se ovaj problem. 

Deca posebno vole tada da crtaju prstima po  ovom vlažnom sloju kondenzovanog vazduha, ali tada na prozorima ostaju tvrdokorne mrlje koje nam zadaju dodatni problem. 

Dobra vest je ta da se ovaj problem može sprečiti 

Razlog tome je razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature i vlažnosti vazduha. Što su veće, prozori se više zamagljuju. U mnogim slučajevima, može se sprečiti ili ozbiljno ograničiti. Dovoljno je nekoliko manjih promena.

Republika

Foto: shutterstock

Ako ovako brišete prozor on vam neće magliti

Redovno provetrite stan, pazite da vrata sobe nisu zatvorena

Ono što je važno jeste da ne sušite veš na radijatorima, najbolhje bi bilo da ga uopšte i ne kačite u prostoriji, već ili na terasi ili nekoj prostoriji koju ne koristite.

Tokom kuvanja, uklučite aspirator, ako je moguće i poklopite tada lonce. 

Možda vam se ovaj savet neće dopasti, ali da biste smanjili zamagljivanje prozora, ograničite količinu biljaka koje imate u svom domu. I najbolje je da ih postavite dalje od prozora.

Nemojte pregrejati stan. Previsoka temperatura može povećati pojavu magle na prozorima. Umesto da dodatno pojačate radijator, pokušajte da obučete topli džemper. 

Ovako očistite prozore od magle 

Dovoljne su male promene kako biste rešili ovaj problem. Pokušajte da očistite prozore drugačije.

Jedan siguran način da se smanji maglenje, jeste da krenete da ih brišete sa penom za brijanje. Dovoljno je da je naprskate na staklo, a zatim samo pažljivo prebrišete. Potrebno je da ovo izvodite nekoliko dana kako bi se održao efekat. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading