KONAČNO SE VRATILA: Godinama se skrivala od javnosti zbog teške BOLESTI koja pogađa jednog u MILION!

Autor: M.O.

Lifestyle

02.11.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za ovu bolest ne postoji lek.

KONAČNO SE VRATILA: Godinama se skrivala od javnosti zbog teške BOLESTI koja pogađa jednog u MILION!

Foto: shutterstock

Selin Dion, muzička diva, iznenadila je svoje fanove pojavom na hokejaškoj utakmici u Las Vegasu, gde je navijala za svoj omiljeni tim "Montréal Canadiens".

Ovaj javni nastup je bio prava senzacija, budući da je Selin poslednji put viđena u javnosti pre tri godine, tokom kojih se borila sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.


Naime, Selin je otkrila da pati od veoma retkog neurološkog poremećaja koji se naziva sindrom ukočene osobe. Ova bolest pogađa samo jednog od milion ljudi širom sveta i karakteriše je nekontrolisano naprezanje mišića, što dovodi do progresivnog zaključavanja tela u krute položaje.

Za ovaj sindrom ne postoji lek, već samo tretmani koji usporavaju napredovanje bolesti

- Već dugo se suočavam sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta sam prolazila.  Nedavno mi je dijagnostikovan veoma redak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe koji pogađa jednog od milion ljudi. Dok još uvek učimo o ovom retkom stanju, sada znamo da je to ono što je izazvalo sve grčeve koje sam imala - ispričala je tada Selin. 

 

 


Selin je bila hrabra i otvorena kada je odlučila da podeli svoju dijagnozu sa fanovima. Ona je priznala da je ovo stanje predstavljalo veliki izazov za nju i da je dugo bila nespremna da javno govori o svemu kroz šta je prolazila. Međutim, sada je spremna da se suoči sa svojim zdravstvenim problemima i da se bori protiv sindroma ukočene osobe.

Pored toga, Selin je nedavno ostala udovica, kada je njen suprug Rene Šarl Anžežil preminuo 2016. godine. Ova teška životna situacija dodatno je otežala pevačicino stanje, ali ona se ne predaje. Selin ulaže sve napore da ublaži simptome svog neurološkog poremećaja i da se vrati na scenu.

Selin Dion je prava inspiracija za sve ljude koji se bore sa retkim bolestima. Njena hrabrost i snaga su nešto što treba da se divimo. Sigurni smo da će ona nastaviti da osvaja srca publike i da će svojom muzikom i borbenošću pružiti nadu svima koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading