SUTRA JE ZAČEĆE SVETOG JOVANA KRSTITELJA, A JEDAN OBIČAJ DONOSI RADOST: Smatra se da su tog dana ČUDA MOGUĆA

Autor:

Lifestyle

05.10.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema verovanju, Začeće Svetog Jovana Krstitelja je dan koji donosi radost.

SUTRA JE ZAČEĆE SVETOG JOVANA KRSTITELJA, A JEDAN OBIČAJ DONOSI RADOST: Smatra se da su tog dana ČUDA MOGUĆA

Foto: shutterstock

Žena se moli pred ikonom

Više dana u godini posvećeno je Svetom Jovanu Krstitelju, dok se sutra, 6. oktobra proslavlja Začeće Svetog Jovana Krstitelja.

Zaharije i Jelisaveta, Jovanovi roditelji ceo život su se borili da dobiju dete, prema jednom predanju anđeo im se javio kada su već bili mnogo stariji i rekao da će dobiti dete koje se mora zvati Jovan. Pravo čudo – začeće Jovanovo dogodilo se jer je s njim Bog imao naročito velike namere, naime, da on bude prorok i Preteča Hristu, Spasitelju sveta. Preko svojih anđela Bog je objavio rođenje Isaka od bezdetne Sare, i Samsona od bezdetnog Manoja i njegove žene, i Jovana Preteče od bezdetnih, Zaharije i Jelisavete. Preko anđela svojih Bog je objavljivao rođenje onih, s kojima je imao naročite namere. Prema predanju, kada je Jelisaveta ostala trudna, Zaharije je zanemeo. Kada se rodio Preteča, od njegovog oca Zaharija je zatraženo da na pločici napiše ime deteta i kada je on napisao sinovljevo ime, istog časa je progovorio.

Foto: pixabay.com

6. oktobra se proslavlja Začeće Svetog Jovana Krstitelja

Verovanja

Veruje se da se na ovaj dan događaju čuda. Mnogi misle da bi baš tada trebalo zakazati krštenje. Još jedan običaj je da bi se na ovaj dan trebalo moliti za zdravlje dece, ali i takođe, roditelji bi trebalo da provedu dan sa njima. Važno je da dan prođe u miru, radosti i ljubavi sa porodicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading