SVETLANA JE UDATA ZA TURSKOG SULTANA: Porodica i prijatelji je MOLILI da mu ne rađa decu, njen život sada izgleda OVAKO (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

20.09.2023

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetlana se udala za za muškarca iz Turske, rodila mu dvoje dece, ali na njihove sledeće običaje i pravila još uvek ne može da se navikne.

SVETLANA JE UDATA ZA TURSKOG SULTANA: Porodica i prijatelji je MOLILI da mu ne rađa decu, njen život sada izgleda OVAKO (FOTO)

Foto: Instagram/ svetlana_istanbul

Ruska blogerka Svetlana Akča udala se za Turčina, preselila se u Istanbul i rodila mu dvoje dece. Sebe često naziva "ženom turskog sultana" smatrajući se Hurem, a njega Sulejmanom. Nakon upoznavanje brzo su se zaljubili.

Pre dolaska u Tursku svi se je upozoravali na njihov način život ali ona se susretala kako sa neprijatnim tako i sa prijatnim iskustvima. I dalje poštuje sve kao u Rusiji iako tamo više ne živi, a nije odbacila pravoslavne običaje i decu takođe tome uči.

U više postova na Instagramu podelila je šta je snašlo po dolasku u Turskoj:

- Svi su me plašili pričama o posledicama udaje za muškarca iz Turske. Slušala sam grozne stvari, poput: "Nemoj da rađaš decu, jer ako budeš htela da se razvedeš, nećeš ih nikad više videti." Mi sada imamo dvoje dece. Da li nam se veza promenila? Jeste. Sada sam zaista shvatila da sam udata. Pre braka sam radila 12 godina, od toga pet bez slobodnih dana i odmora. Sada ne radim, moj muž obezbeđuje sve što je potrebno našoj porodici. Osećam njegovu podršku i zaštitu svakog dana.

Foto: Instagram/ svetlana_istanbul

Svetlana u restoranu

Pogrdni nazivi ovde su normalni

- Ludak, Nakaza, Žabac, Magarčevo dete i druge slične reči mnogo puta su bile upućene mojoj deci na ulici, a ja ne njih reagujem osmehom. Zašto? To nije prvi put, a nije ni poslednji. Moju stariju ćerku su zvali ružnom i vešticom. Stvar je u tome što ljudi ovde ne žele da ureknu dete, i zato im ne govore lepe i slatke reči!

Hrana za doručak takođe joj se nije dopala

Svetlani nija jasno kako neko za doručak jede jaja, džem, kobasice...

- Sa druge strane, prvo mi je zapalo za oko da su svi turski deserti preliveni šećernim sirupom. Glavna jela se spremaju sa puno paradajza i mnogo ulja. Svaki kafić prodaje donere, mesno jelo koje zahvaljujući neobičnoj tehnici pečenja nema nimalo masti u sebi.

Vraćanje poklona

- Svakog 1. januara moj muž i ja idemo u lokalni tržni centar, kao i mnogi drugi Turci, kako bismo zamenili novogodišnje poklone. Stvar je u tome što se ovde uglavnom kao poklon daruje odeća, jer je jeftina i pravi se ovde, u Turskoj. Ove godine smo našim majkama kupili po jedan pulover, a one su nama darovale džempere. Nikome od nas pokloni nisu odgovarali, ali to nije nikakav problem, jer možete da ih vratite u bilo koju prodavnicu koja pripada lancu u kojem ste ga kupili.

Skupo obrazovanje takođe je deo svakodnevnice

-  U Turskoj je dobro obrazovanje rezervisano za veoma pametne ili veoma bogate. U državni vrtić dete može da krene tek nakon što napuni četiri godine, i to samo četiri sata dnevno, od 8 ujutro do 12. Ako želite da dete ostane duže, na primer do 17 časova, moraćete da platite. U privatnim školama morate da platite za sve – hranu, školsku i sportsku uniformu, a vaše dete već od prvog razreda mora da ima ajpod, kako bi moglo da završava deo zadataka preko interneta. Godišnje morate da izdvojite oko 3.000 evra za školu.

Prirodan porođaj

Nije tako čest. Ako se plašite, a i lekarima je lakše, rade vam carski rez. Cena može biti do 3.000 evra, a ako je sve u redu već sutradan vas puste kući.

Pazite u prodavnicama

- Turci su izuzetno slatkorečivi, daće vam slatkiše i velike popuste, ali su u suštini veoma lukavi. U Turskoj uvek proveravajte kese sa robom koje vam prodavci daju na kraju kupovine, na pijaci sami birajte voće i povrće. Lokalni stanovnici to rade sami, a kada naiđu na trulo voće, nije im strano ni da gađaju prodavca istim - objasnila je ona piše "Blic žena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
mrkela

20.09.2023 10:42

ako se volite i poštujete nijedna vas vera ne može sprečiti da budete zajedno