SVOJE PRVO DETE JE RODILA U 72. GODINI: Proglašena je za najstariju majku ikada, godine joj otežavaju sve ali ne odustaje! (FOTO)

Autor: M.O.

Lifestyle

21.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni od želje da imaju svoje dete, nisu odustali!

SVOJE PRVO DETE JE RODILA U 72. GODINI: Proglašena je za najstariju majku ikada, godine joj otežavaju sve ali ne odustaje! (FOTO)

Foto: youtube/printscreen/Inside Edition

Daljinder Kaur iz Amritsara,donela je na svet svoje prvo dete 19. aprila 2017. godine u svojoj 72. godini.

Međutim, od tada se suočava sa visokim krvnim pritiskom i problemima sa zglobovima. Njen sin Arman sada ima šest godina, dok je njegova starija majka tri meseca nakon porođaja prestala da ga doji.

- Pristisak mi je naglo skočio i lako se umaram. Posetila sam nekoliko lekara, ali su mi samo prepisali lekove i uputili na zdraviju ishranu - rekla je majka.

- Kada je počeo da se puzi, provodila sam dane na rukama i kolenima, što mi je bilo veoma teško. Moje telo to nije podnosilo. Bilo je mnogo teže nego što sam očekivala - izjavila je tada.

Nakon 46 godina braka, Daljinder je konačno postala majka. Njen suprug Mohinder Singh Gil , tada osamdesetogodišnjak, pristao je na IVF tretman nakon niza neuspešnih pokušaja da dobije sopstveno dete.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Inside Edition

Njihovo prvo dete su dobili u njenoj 72. godini i njegovoj 80.

 

Doktor Anurag Bishnoi, koji je vodio Nacionalni centar za plodnost u Hisaru, Indija, odlučio je pomoći paru u ostvarenju roditeljstva.

- Moj sin je bio mršav. Možda zato što ga nisam pravilno hranila. Prestala sam ga dojiti sa tri meseca jer mi je mleka ponestalo. Pitali smo lekare za neki lek koji bi mu pomogao da se udeblja, ali su rekli da ga pustimo da prirodno dobija na težini - pričala je tada.

Daljinder smatra da su godine otežale majčinstvo.

- Brzo se umaram i jedini trenuci kada mogu da se odmorim su kada on spava. Moj suprug i ja često obolimo zbog godina, ali moramo se snalaziti jer moramo da brinemo o našem sinu - dodala je.

- Veći deo posla obavljam ja, ali njegov otac daje svoj doprinos koliko može. Preuzeli smo zajedničku odgovornost da odgajamo naše dete na svaki mogući način - Ipak, Daljinder nema nikakvih žaljenja.

Foto: youtube/printscreen/Inside Edition

Arman sada ima 6 godina.

 

- Gde god da se nalazim, on će dopuzati do mene. Volim ga. On je veoma društveno dete i smeje se svima. To mi olakšava situaciju jer mogu biti opuštena kada je neko u blizini. Ceo dan provodim s njim. Odlučili smo da nećemo tražiti pomoć - rekla je.

Međutim, par priznaje da više ne brine o budućnosti svog deteta kada njih dvoje ne budu više tu.

- Ljudi nas pitaju šta će biti s Armanom kada umremo. Čvrsto verujem u Boga. On je došao na svet zahvaljujući Božijoj moći i prisustvu - izjavili su njegovi roditelji.

- Žena mi se prvi put obratila 2013. godine, nakon što je pročitala članak o nama u novinama. Prvi pokušaj vantelesne oplodnje nije uspeo, ali drugi je bio uspešan nakon šest meseci. Nakon toga, imala je normalnu trudnoću - rekao je doktor Anurag Bishnoi

- Svi su nas savetovali da usvojimo dete, ali nisam imao želju za tim. Verovao sam u Najvišeg i znao sam da će nam jednog dana podariti dete -  rekao je otac dečaka za kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading