POZNATA INFLUENSERKA PREMINULA OD IZGLADNJIVANJA: Izgledala je kao STARICA nakon što je provela deset godina na strogoj VEGANSKOJ dijeti!

Autor: M.O.

Lifestyle

01.08.2023

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi su videli šta se dešava i kakva će tragedija uslediti.

POZNATA INFLUENSERKA PREMINULA OD IZGLADNJIVANJA: Izgledala je kao STARICA nakon što je provela deset godina na strogoj VEGANSKOJ dijeti!

Foto: instagram/printscreen/rawveganfoodchef

rawveganfoodchef

Poznata influenserka Žana Samsonova (39), bila je poznata po tome što je u potpunosti sledila sirovu vegansku ishranu godinama. 

Ona je pronađena mrtva a navodi se da je smrt nastala od gladi - neuhranjenosti. 

Kako navodi "Njujork Post", ruska državljanka je na svojim nalozima na društvenim mrežama često promovisala sirovu hranu.

 

 

- Pre nekoliko meseci, na Šri Lanki, već je izgledala iscrpljeno, sa otečenim nogama iz kojih je curila limfa - rekao je jedan prijatelj za "Njuzfleš".

- Poslali su je kući da traži lečenje. Međutim, ponovo je pobegla. Kada sam je video na Puketu, bio sam užasnut - zaključio je on.

- Živela sam jedan sprat iznad nje i svakog dana sam se plašila da ću ujutro naći njeno beživotno telo. Ubeđivala sam je da potraži lečenje, ali nije uspela - rekla je prijateljica influenserke.

 

 

Biljna ishrana je sve popularnija tokom poslednje decenije zbog svojih zdravstvenih korisiti, iako je zvanični savet i dalje potpuno balansirana, raznovrsna i uravnotežena ishrana koja obuhvata sve grupe namirnica. Međutim, kao što ni svaka posna hrana nije zdrava, tako nije zdrava ni svaka biljna hrana. 

Mnogi ljudi misle da je meso jedino što je važno da izbace kako bi detoksikovali organizam i zdravo se hranili. Prvo, detoksikacija je mit. Naša jetra stalno izbacuje toksine i čisti telo, njemu nije potreban nikakav detoks i prečišćavanje. Potrebna mu je konstantna prigodna ishrana u skladu sa mogućnostima. Drugo, svaka grupa namirnica ima svoje benefite i koristi. Ukoliko se neko odluči da se hrani isključivo biljnom hranom, trebalo bi da se dobro raspita i svakodnevno vodi računa da nadoknađuje namirnice koje ne unosi, prenosi "Demetra".

Pojedine studije (*2) pokazale su da vegani i vegetarijanci imaju niži nivo gvožđa, vitamina b12, kalcijuma, vitamina D i omega 3 masnih kiselina, a kod žena koje su isključivo na biljnoj ishrani češće dolazi do preloma kuka u poređenju sa ženama koje povremeno jedu meso. (*3) Kod čak 30% žena, nakon 3 godine veganske ishrane došlo je do prekida menstrualnog ciklusa.  

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading