ŠINEJD O'KONOR UMRLA 18 MESECI NAKON ŠTO JOJ SE SIN UBIO: Bila je zlostavljana od strane majke pa se i sama borila protiv nasilja nad decom, OVAKO je govorila!

Autor: M.O.

Lifestyle

27.07.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šinejd O'Konor umrla je u 56. godini, saopšteno je sinoć.

ŠINEJD O'KONOR UMRLA 18 MESECI NAKON ŠTO JOJ SE SIN UBIO: Bila je zlostavljana od strane majke pa se i sama borila protiv nasilja nad decom, OVAKO je govorila!

Foto: youtube/printscreen

Šinejd je postala poznata širom sveta 1990. obradom pesme "Nothing Compares 2 U",koju je napisao i komponovao Prins, a zatim i po brojnim drugim numerama.

Godinama se borila sa mentalnim zdravljem, a nedavno je najavila planove za novu muziku i turneju.

- Sa velikom tugom objavljujemo smrt naše voljene Šinejd. Njena porodica i prijatelji su uništeni i zatražili su privatnost u ovom veoma teškom trenutku - potvrdila je njena porodica u izjavi za RTE i Bi-Bi-Si, tačan uzrok smrti nije saopšten.

 

 

Šinejd je izdala 10 albuma, poslednji iz 2014. Iako je bila nominovana za četiri Gremi nagrade 1991. godine, ona je bojkotovala ceremoniju te godine, napisavši u otvorenom pismu da Akademija „priznaje uglavnom komercijalnu stranu umetnosti“.

Rođen je u Dablinu 8. decembra 1966, O’Konor je bio treće od petoro dece. Nije imala lako detinjstvo, njeni roditelji su se razveli, a 2012. je rekla za Pipl da ju je majka psihički i fizički zlostavljala.

Sama je priznala da je 34 godine bila zavisna od marihuane, kao i da je osam puta pokušala da se ubije u samo jednoj godini. Nakon što joj se prošle godine sin ubio, počela je aktivno da koristi i druge narkotike, zbog čega je išla na rehabilitaciju.

 

 

Šinejd se borila protiv zlostavljanja dece, što je dovelo do teških posledica po njenu karijeru. Sunovrat je krenuo kada je devedesetih godina tokom emisije uživo  pocepala sliku pape Jovana Pavla II i rekla da se treba boriti protiv zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi. Incident se dogodio devet godina pre nego što je Jovan Pavle II priznao seksualno zlostavljanje u Crkvi.

Iako joj je taj potez uništio karijeru, Šinejd nikada nije zažalila što je to uradila. 2020. godine je organizovala turneju koja je bila svojevrstan protest protiv zlostavljanja dece.

2007. godine je otkrila da joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj četiri godine ranije, i da je pokušala samoubistvo na svoj 33. rođendan 8. decembra 1999. godine. Rekla je da je dobila tri „druga mišljenja“ i da su joj sva tri rekla da nije bipolarna. Dijagnostikovan joj je i složeni posttraumatski stresni poremećaj i granični poremećaj ličnosti.

Prošlo je godinu dana nakon što je sin majke četvoro dece Šejn (17) oduzeo sebi život u januaru 2022. nakon što je pobegao iz bolnice dok je bio na straži samoubistva.

- Od tada živim kao nemrtvo noćno stvorenje. On je bio ljubav mog života, svetiljka moje duše. Bili smo jedna duša u dve polovine. On je bio jedina osoba koja me je ikada volela bezuslovno - rekla je.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading