OVO SU SESTRE NIKOLE TESLE KOJE SU IMALE JEZIVU SUDBINU: Bolna istina o njima izašla na videlo - zbog jednog SVE su patile (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

26.07.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Tesla imao je još četvoro braće i sestara.

OVO SU SESTRE NIKOLE TESLE KOJE SU IMALE JEZIVU SUDBINU: Bolna istina o njima izašla na videlo -  zbog jednog SVE su patile (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Tesla

Nikola Tesla danas je poznat širom sveta i dok se o njemu mnogo toga zna, o njegovoj porodici i ne baš, pogotovo o njegovim sestrama. Roditelji Milutin i Georgina dobili su sina Daneta, potom ćerku Angelinu i Milku, a Marica je bila najmlađe dete u njihovoj porodici.

Najstarije dete u porodici, Dante, preminuo je sa samo pet godina kada je doživeo nesreću odnosno pao sa kola.

Foto: Privatna arhiva

Nikola Tesla

Angelina Tesla

Bila je udata za protu Nikolu Trbojevića i imali su petoro dece. Čak četvoro od njihovo petoro dece postali su doktori nauka. Preminula je 1931. godine, a sahranjena je zajedno sa suprugom u zaseoku Bezbradice u Severnoj Dalmaciji gde je živela i Marica Tesla udata za trgovca Nika Jankovića.

Milka Tesla

Ne zna se tačan datum njenog rođenja, a misli se da je to bilo 1852. godine u Senju. Prvi suprug bio joj je sveštenik Voja Glumčić, a nakon njegove smrti ona se preudala. Iz prvog braka dobila je ćerku Ginu, koja je takođe bila udata za sveštenika.

Foto: www.profimedia.rs

Milka Tesla

Marica Tesla

Za nju je sačuvano dosta podataka. Bila je udata za protu Nikolu Kosanovića kom je rodila četiri sina. Ostala je bez supruga u 41. godini, a decu je gajila sama. Bila je talentovana za matematiku i govorila je četiri strana jezika. Takođe, bavila se publicistikom i bila je dopisnik u nekoliko listova. Preminula je 1938. godine u Zagrebu u osamdesetoj godini. Njen sin Dragiša bio je austrougarski pukovnik, Milutin doktor i pomogao je sirotinji. Poginuo je tokom bombradovanja Sarajeva 1941. godine. Ljubiša je bio ekonomista, a najmlađi sin Sava, bio je pravnik, političar, publicista i diplomata. Nijedan od njenih sinova nije se ženio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading