NAPRAVITE ULJE OD LAVANDE: Potrebna su vam samo DVA sastojka, može da posluži i kao zaštita od KOMARACA!

Autor: M.O

Lifestyle

11.07.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Etarsko ulje lavande umiruje, opušta i otklanja umor...

NAPRAVITE ULJE OD LAVANDE: Potrebna su vam samo DVA sastojka, može da posluži i kao zaštita od KOMARACA!

Foto: pixabay.com

Može li se išta opustiti bolje od opojnog mirisa lavande? Ulje iz ove divne cvetne biljke koristi se u službi lepote i zdravlja, a posebno je popularno u aromaterapiji.

Ulje lavande je korisno za zdravlje i negu kože: smiruje opekotine, regeneriše kožu i deluje protiv stresa kože, koristi se u masažama, ima antigljivično, antiinflamatorno i antibakterijsko dejstvo. Može se nanositi na kožu u slučaju osipa, uboda i ujeda, a koristi se i za zaštitu od insekata, posebno komaraca.

Republika

Foto: pixabay.com

Ulje od lavande je višenamensko.

 

Takođe ako imate problem sa nesanicom, ovo ulje se preporučuje za miran san!

Donosimo vam jednostavan recept za ulje od lavande u kombinaciji sa moćnim kokosovim uljem:

Sastojci:

  • 30 g sušene lavande
  • 280g tečnog kokosovog ulja

Priprema:

Isecite dovoljno lavande kako biste imali 30 g osušene, ili kupite već osušenu lavandu. Ukoliko je sami sušite, okačite izrezano cveće naopako da visi na suvom i tamnom mestu oko dve do četiri nedelje. Suvu lavandu sipajte u staklenu teglu, a zatim je prelijte kokosovim uljem tako da bude potpuno pokrivena. Dobro zatvorite teglu, a onda je protresite. Čuvajte teglu blizu prozora (ali ne na direktnoj sunčevoj svetlosti), treba da odstoji od 7 do 10 dana, a protresite je svaki dan.

Procedite pomoću cediljke ili gaze, pa sipajte smesu u čistu staklenu teglu. Čuvajte ulje na hladnom i tamnom mestu - može da stoji do godinu dana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading