NAUČNO ISTRAŽIVANJE DOKAZALO: "Funkcija žene nikada nije bila da sedi kod kuće, OVO je bila njena funkcija!"

Autor: M.O.

Lifestyle

29.06.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronašli su žene kako vrebaju plen u osam od deset društava lovaca-sakupljača širom Severne i Južne Amerike, Afrike, Azije i Australije od 1888. do 2020.

NAUČNO ISTRAŽIVANJE DOKAZALO: "Funkcija žene nikada nije bila da sedi kod kuće, OVO je bila njena funkcija!"

Foto: unsplesh.com

Iako su svi oduvek mislili da je žena bila ta koja je sedela kod kuće dok su muškarci išli u lov i borili se za celu porodicu, ipak, izgleda da je istina skroz drugačija. 

Studija o 63 zajednice dovodi u pitanje istorijsku ideju da su žene ostavljene kod kuće samo da se brinu o deci i sakupljaju voće i bobice.

Dr. Kara Vil Šefler  je rekla da žene imaju "više fleksibilnosti" sa oružjem i strategijama. I bilo je dokaza da su koristili noževe, lukove, mreže, mačete, koplja i samostrele.

Republika

Foto: unsplesh.com

Funkcija žene se oduvek smatrala bitnom i u lovu.

Rado su lovile same ili sa partnerima, ženama, decom ili psima - dok su muškarci radije išli sami, sa drugom odraslom osobom ili psom.

Žene igraju aktivnu i važnu ulogu u lovu i podučavanju lova - čak i ako koriste različite alate i strategije.

Rodne uloge specifične za pol obično se povezuju sa rodnim osobinama kao što su muškarci manje emotivni, dok žene imaju tendenciju da pokazuju više brižnog ponašanja.

- Podaci o ženama koje love direktno su u suprotnosti sa uobičajenim verovanjem da žene isključivo skupljaju dok muškarci isključivo love - rekla je Kara, prenosi "The Sun". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading