OVU BILJKU SVAKO MORA DA IMA U KUĆI! Veruje se da privlači NOVAC I SREĆU, ali na jedno OBAVEZNO PAZITE

Autor: N.J.

Lifestyle

27.06.2023

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovu biljku bi trebalo da ima svaka kuća!

OVU BILJKU SVAKO MORA DA IMA U KUĆI! Veruje se da privlači NOVAC I SREĆU, ali na jedno OBAVEZNO PAZITE

Foto: Unplash/ Travel-Cents

Drvo novca, drvo sreće, ili biljka žada ili sreće - kako je vi znate, zapravo je mala biljka sa ovalnim listovima, a za mnoge je simbol novca i sreće u domu. Pored svih naziva neki je znaju i kao japansko ili kinesko drvo novca, što je isto zanimljivo. Ovaj rod ima predstavnike u mnogim područjima, ali vrste koje se koriste u vrtnom uzgoju dolaze iz Južne Afrike.

Ako se dvoumite šta biste nekome mogli da poklonite, evo ideje!

Najpopularnija je Krasula ovata, a to je takođe ovo pomenuto drvo novca. Iako nije teško za održavanje, morate ga zalivati jednom dnevno i ne više od toga. Zemlja u kojoj je drvo novca ne sme se u potpunosti isušiti, stoga ga je najbolje zaliti kada pod prstom osetite da je gornji sloj zemlje suv. Znači preterano zalivanje može biti kobno za ovu biljku, ali o njoj morate malo više povesti računa tokom proleća i leta kada je toplije.

Foto: Izvor: Unsplash/ Huy Phan

Biljke u dnevnoj sobi

Zimi se preporučuje da zalivate jednom mesečno. Ali, kao što smo napomenuli, ne preterujte. Ne smete previše zalivati osim ako je pretoplo napolju.  Takođe, bitno je da ova biljka bude daleko od kućnih ljubimaca, jer su svi delovi toksični za njih.

Ako nemate ovu biljku, razmislite o kupovini jedne, osim što je lako održavati je, lepo izgleda u prostoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading