ĆERKA KATARSKOG ŠEIKA PREKRŠILA JE TRADICIJU U ŽELJI DA NADMAŠI PRELEPU MAJKU: Mnogi ne mogu da veruju da joj je otac ovo dozvolio!

Autor: N.J.

Lifestyle

23.06.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćerka čuvenog katarskog emirata Hamada - šejha Hajnd posetila je Madrid, a stajling koji je izabrala sve je iznenadio.

ĆERKA KATARSKOG ŠEIKA PREKRŠILA JE TRADICIJU U ŽELJI DA NADMAŠI PRELEPU MAJKU: Mnogi ne mogu da veruju da joj je otac ovo dozvolio!

Foto: www.profimedia.rs

Šeik Hamad ibn Kalifa el Tani, bivši emir od Katara, i njegova supruga šejha Moza ibn Naser veoma su uticajni. Od njihove dece (ima ih sedmoro), najviše ih izgleda sledi ćerka Hajnd. Ona je skoro otišla u Madrid povodom ceremonije zatvaranja akademske godine Muzičke škole "Reine Sofia" u istoimenom muzeju, koju je organizovala bivša španska kraljica Sofija. Ali, njen stajling odnosno odabir sve je iznenadio.

- Oduševljena sam zbog saradnje između Katar fondacije i muzičke škole Reina Sofija, koja obuhvata bogati opus arapske, islamske i španske muzičke tradicije. Muzika ima izuzetnu moć u našim životima, to je univerzalni jezik duše, koji povezuje opipljivo i nematerijalno - istakla je.

Foto: www.profimedia.rs

Moza bint Naser

Ipak, nakit je bio veoma sveden, dok se pojavljivala u crnoj i bordoj haljini. Ono što je najviše sve iznenadilo je da ona ne nosi hidžab. S obzirom na to da njena majka Moza važi za ženu koju nikako da "stignu" godine, neki su tumačili ovaj potez više kao želju da nadmaši prelepu majku.

Šejha Moza je više puta sa suprugom službeno posetila Španiju, u vreme dok su na prestolu bili kraljica Sofija i kralj Huan Karlos I od Burbona koji je 2014. abdicirao u korist sina kralja Felipea VI, koji je oženjen kraljicom Leticijom.

Inače, šejha Hajnd obavlja dugi niz funckija, te je i bila potpredsednica i predsednica izvršnog odbora Vrhovnog obrazovnog veća koje je preraslo u Ministarstvo obrazovanja i visokog obrazovanja. Bila je na visokoj funkciji u administraciji svog oca koji je presto predao njenom bratu šeiku Taminu. Potpredsednica je i izvršna direktorka Katarske fondacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice (QF), koju su osnovali njeni roditelji. Bila je kopresedavajuća savetodavnog odbora "Northwestern" univerziteta u Kataru, članica i potpredsednik Upravnog odbora Katarske fondacije.

I na ljubavnom planu je uspešna, te je sa suprugom u braku već 13 godina, imaju petoricu sinova i jednu ćerku, piše "Stil".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading