ZATRUDNELA JE DOK JE BILA TRUDNA: Doktori nisu znali uzrok njene teške TRUDNOĆE, kada su se rodile otkriveno je da obe imaju OVE bolesti!

Autor: M.O.

Lifestyle

20.06.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je ovaj slučaj jako redak, ipak se sve češće dešava ovaj fenomen - superfetacija.

ZATRUDNELA JE DOK JE BILA TRUDNA: Doktori nisu znali uzrok njene teške TRUDNOĆE, kada su se rodile otkriveno je da obe imaju OVE bolesti!

Foto: printscreen/youtube.com

majka

Sofi Smol je majka iz Velike Britanije koja je zatrudnela dok je bila trudna. Rodila je blizance Holi i Darsi koje su začete u razmaku od 28 dana. 

Koliko god da je čudno, ova pojava se naziva superfetacija i jako je retka!

Razlog zašto je ovo tako retko je taj što nakon što je embrion oplođen, telo žene postavlja prirodne barijere kako bi sprečilo nastanak druge trudnoće. Međutim, u superfetaciji, telo zaobilazi ove barijere, što dovodi do drugog oplođenog embriona. 

Nosila sam dve bebe koje su rasle u različitim fazama, ali mi to nismo znali -, objasnila je majka.

Kako Sofi navodi, iako je posumnjala da je trudna ipak su odlučili da nastave da pokušavaju "za svaki slučaj". 

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Majka sa svojim devojčicama, bliznakinjama.

 

28 dana nakon začeća ćerke Holi, par je začeo njenu "blizanku", Darsi, a ni lekari to nisu odmah shvatili. 

- Nisam mogla da shvatim zašto sam toliko bolesna. Na ultrazvuku su mi rekli da možda nije nešto kako treba. Nisu mogli da shvate zašto je jedan blizanac veći - rekla je majka. 

Mama je rodila blizance začete u razmaku od 28 dana. Razlika u njihovoj veličini je bila ogromna, iako su rođene u razmaku od dva minuta, jedna je imala skoro tri kilograma, dok druga nije imala ni puna dva. 

 

- Kada su se rodili, razlika u rastu između njih dvoje bila je 35 odsto, što je ogromno -, rekla je Sofi.

Nakon što su se rodili, doktori su konačno shvatili da je Sofi ostala trudna dok je bila trudna. Zbog toga je njena trudnoća bila tako neobična, a takođe i zašto su njeni blizanci uvek bili tako različitih veličina u materici.

- Darsi je bila beba od 32 nedelje, a Holi je bila beba od 36 nedelja -, objasnila je Sofi.


Trudnoća je bila teška i zbog toga su obe devojčice imale zdravstvene probleme. Holi je rođena sa cerebralnom paralizom, koja je zahvatila desnu stranu njenog tela. A Darsijeva sluznica stomaka se nije pravilno razvila. Bio je to težak početak za njihovu mamu i obe bebe.

Međutim obe devojčice dobro napreduju, te su svaki izazov do sada dobro i uspešno savladale. 

- Apsolutno napreduju, pošle su u vrtić i izuzetno su aktivne i živahne. Plašila sam se kakva će im biti budućnost ali sada sam tako srećna i blagoslovena što ih imam - rekla je za kraj mlada mama. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading