OVAKO DANAS IZGLEDA NAJLEPŠI DEČAK NA SVETU: Doživeo je veliku tragediju, borio se sa DEPRESIJOM, a uznemiravali su ga na strašne načine

Autor: N.J.

Lifestyle

15.06.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za film "Smrt u Veneciji" Lukino Viskonti imao je velike planove, a da bi ih ispunio želeo je tinejdžera neverovatne lepote.

OVAKO DANAS IZGLEDA NAJLEPŠI DEČAK NA SVETU: Doživeo je veliku tragediju, borio se sa DEPRESIJOM, a uznemiravali su ga na strašne načine

Foto: Printscreen/ YouTube/cvstetico

Švedski glumac i muzičar Bjorn Andersen mnogima je poznat po ulozi Tadzija u pomenutom filmu. Dok je Lukino tražio tinejdžera upravo je Bjorn imao svoju ulogu u filmu "Švedska ljubavna priča" iz 1970. godine. Na kraju, "Smrt u Veneciji" bio je izuzetno uspešan film, a mnogi su pričali o neverovatnoj lepoti mladog tinejdžera.

Foto: Printscreen/ YouTube/cvstetico

Bjorn Andersen kao tinejdžer

Ko je Bjorn Andersen?

Tadašnjeg tinejdžera odgajali su baka i deka jer je njegova majka sebi oduzela život kada je imao samo deset godina, a oca nikada nije poznavao. Deo svog školovanja proveo je u internatu u Švedskoj. On se pojavio samo u jednom filmu, "Švedska ljubavna priča", u vreme kada je dobio ulogu u filmu "Smrt u Veneciji", što mu je donelo međunarodno priznanje.

Odigrao je ulogu mladog dečaka iz Poljske kojim protagonista Gustav fon Ašenbah postaje opsednut. Istoričar filma Lorens  Dž. Kvirk rekao je da bi neki kadrovi filma mogli biti okačeni na zidove Luvra ili Vatikana, misleći na kadrove gde je Bjorn glumio. Godinu dana nakon premijere filma, dečaka mediji proglašavaju "najlepšim dečakom na svetu".

Foto: Printscreen/ YouTube/cvstetico

Bjorn u filmu

Kasnije Bjorn je istakao da mu ova uloga nije prijala i smatrao je da ga je Lukino seksualizovao. U vreme objavljivanja filma, u Americi kružile su priče da je on gej jer je imao scene gde je morao da dopusti da ga glavni junak romantično gleda, a drugi tinejdžer da ga miliuje. Demantovao je te priče.

Nakon premijere, Viskonti ga je pritiskao da poseti gej klub, a kako kaže bilo mu je neprijatno kako su ga posmatrali stariji muškarci. Da bi se opravdao, kasnije je izbegavao homoseksualne uloge.

Foto: Printscreen/ YouTube/Dogwoof

Bjorn ovako najavio dokumentarac

Nakon tog filma snimio je nekoliko reklama, pesama, ali i filmova. Pre dve godine snimljen je dokumentarac o njemu kao najlepšem dečaku gde se detaljno opisuju njegova iskustva nakon popularnog fima. Danas, on je razveden, sa bivšom suprugom Suzanom Roman ima ćerku Robin, a dečak je preminuo kada je imao devet meseci zbog čega je dugo bio u depresiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading