NAJNOVIJI TIKTOK TREND JE PRAVO OTKRIĆE: Plavuše ODUŠEVIĆETE se jer ova tehnika farbanja minimalno oštećuje kosu!

Autor: M.O.

Lifestyle

13.06.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog ove tehnike ćete zaboraviti na tradicionalno farbanje.

NAJNOVIJI TIKTOK TREND JE PRAVO OTKRIĆE: Plavuše ODUŠEVIĆETE se jer ova tehnika farbanja minimalno oštećuje kosu!

Foto: tiktok/printscreen

plavuše

Iako je TikTok zbog raznoraznih izazova, odavno stekao itekako lošu reputaciju, moraćemo da priznamo da ipak ima itekako korisnih stvari.

Idealno je mesto za istraživanje modnih trendova, ali i zanimljivih trikova za lepotu!

Sada smo naišli na trend koji je stvoren za vrele letnje dane, a zove se "Scandi hairline" i predstavlja tehniku prosvetljivanja kose. 

 

@theparlr When the client wants to be bright around her roots so we tried this new trend and it did not disappoint 👸🏼✨ #blondehair #blondehairinspo #hairlinecheck #blondehairstyles #blondesdoitbetter #wetbalayage #haircolor ♬ suono originale - Freddie Mercury

 

Radi se o posvetljivanju bebi kose, dlačica sa kojima prirodne plavuše imaju problem tokom letnjih dana. Ukratko, ovo je tehnika farbanja koja posvetljuje samo ivicu kose. 

Tokom tradicionalnog bojenja pramenova, frizeri "šaraju" kroz kosu kako bi se izrafila dubina i dimenzija, ali iako sve to izgleda sjajno, na sredini i na vrhovima ova tehnika ostavlja praznine. 

"Scandi hairline" je tehnika sa kojom se postiže osunčan efekat jer se posvetljuje kosa oko samog lica. 

Ipak, ne morate biti ni plavuša da biste ovu tehniku radili, možete da se odlučite sa bilo kojom bojom kose. 

Ako radite na tamnijoj kosi, ključno je imati na umu trajanje efekta proizvoda i sam izbor nijanse. Naime, kada se posvetli tamnija nijansa kose, to se radi sa znatno toplijim osnovnim pigmentima u kosi, pa je veoma važno odabrati nijansu koja će nežno naglasiti kosu bez preteranog osvetljavanja ili iznošenja previše toplih tonova na površinu.

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading