ISPOVEST NOVOSAĐANKE KOJA JE POSTALA INDIJKA: Puno je pila, a sada je SVE je preokrenula - U Indiji je u prolazu PIPAJU, svi joj se čude i to zbog ovoga!

Autor: N.J.

Lifestyle

28.04.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosađanka je sreću pronašla u Indiji i pokazala nam je koliko je život nepredvidiv.

ISPOVEST NOVOSAĐANKE KOJA JE POSTALA INDIJKA: Puno je pila, a sada je SVE je preokrenula - U Indiji je u prolazu PIPAJU, svi joj se čude i to zbog ovoga!

Foto: Printscreen/ Instagram/ekapremashakti

Prvobitno balerina, pa onda i poročna tinejdžerka danas je devojka koja živi u Indiji i tu upoznaje neki potpuno drugačiji svet. Novosađanka Eka Eka Prema Shakti (24) primila je hinduizam i promenila se iz korena. Oslobodila se svega materijalnog i bitno joj je da nahrani dušu.

Porodičan život

Istakla je da njeno staro ime nije važno za priču. Kao i većinu mladih mamilo je sve što je lepo, alkohol, putovanja, garderoba.  Do 19. godine imala je brojne probleme. Zarađivala je toliko novca da nije znala šta će sa njim, a toksična veza je dotukla.

- Prošla sam deo materijalnog života, radila sam u Austriji u noćnom klubu, imala burnu strastvenu vezu, pila sam dosta alkohola. Nakon Austrije, shvatila sam da me novac ne ispunjava, a zarađivala sam ga mnogo, nisam znala šta ću sa njim. Shvatila sam da me ne ispunjava, bilo ga je više nego što sam mogla da sanjam. Jednostavno to me nije ispunjavalo, shvatila sam da sam bila non stop pijana, da sam psihički otišla, da nisam srećna, da nisam stabilna i da ne mogu više da imam toksične veze - rekla je ona za "Blic".

Foto: Printscreen/ Instagram/ekapremashakti

Eka

Velika promena

Još kao dete bila je oduševljena Indijom, a s obzirom na to da je počela da se pita šta je njena svrha, odgovor kao da se malo nazirao. Ipak, majka se najviše protivila njenom odlasku.

- Ceo život sam želela da posetim Indiju i nikada nisam znala zašto i to je bio glavni razlog. Ta neka radoznalost, ili kako da je već nazovem. Rekla sam, hajde da vidim zašto me od celog sveta privlači Indija, a znala sam šta me tamo čeka, da je prljavo i da ume da bude nebezbedno za žene - priča.

Ponovo naglašava da joj ništa ne nedostaje iz "starog života".

- Ovde me sreća drži stalno, a nemaš nikakve uslove. Mogu ja da živim kod mame u Frankfurtu, bilo gde u Srbiji, al svuda je prazno. Sreća je ovde - objašnjava.

Inicijacijom je dobila ime Eka. Bindi privlači pažnju u Srbiji zbog čega se ističe.

- Ljudima je uvek čudno. I u Indiji i u Srbiji, navikla sam. Svuda gledaju, ne uklapam se ni u Indjii sa belom puti, sa pirsinzima, a ovde sam im čudna zbog bindi (crvena tačka između očiju). U Srbiji sam slobodna, jer znam da će mi neko retko kad prići na ulici, nešto reći. Nisam primetila ni da komentarišu, možda iza leđa, ali ovako ne. U Indiji je već malo drugačije u tim situacijama, vole da priđu, da pipnu, ali sam naučila da se snalazim u tim situacijama.

Situacija u Indiji nije najbezbednija, tako se bar mislilo. 

- Ovde nema kulture udvaranja, to ima kod nas. Ovde ako ti priđe muškarac, on te uopšte ne poštuje, prilazi ti jer mu se može. Oni nemaju klasično zabavljanje, muškarac ne bira ženu, to mu bira porodica, imaju ugovorene brakove. Sad, gledaju te ispod oka jer si drugačija, pipnu te u prolazu i neprijatno ume da bude, ali u nekim granicama. Do sada nisam imala muškarce iz Indije u svom životu.

Da bi se zaštitila ona vodi račun kako se oblači.

- Ako se obučeš prikladno, ne mora da znači u sari, i ako najnormalnije se ponašaš, da ne zuriš i privlačiš pažnju na sebe, bezbedan si. Sigurniji si kad si u društvu nekoga muškarca, ali kad si sam, moraš biti obazriv. Nije mi bilo teško, jer, kada se gleda sa materijalnog aspekta kako izgleda našim čulima, drugačije je. Indija nosi sa sobom neku nit duhovnosti, zbog koje smo ovde i ja i mnogi drugi, koji su isto došli kao turisti, a ostali smo. Jer baš u toj necivilizaciji nalazi se nešto mnogo doblje, nešto što te tera da psistaneš na neuslove, počeo si toliko da se prilagođavaš da ti nije ništa bitno. Ni udobnost kreveta, ni voda, da l ćeš da se kupaš toplom vodom ili hladnom, čak i u reci. Jedino što ti je bitno jeste da si na tom izvoru, gde ti se duša hrani, a ti toga nisi svestan.

U Indiji ne sedi skrštenih ruku, napisala je dve knjige, vodi blog i radi na dokumentarnom filmu.

- Eka je duhovno biće koje traga za istinom. Nije bila zadovoljna životom koji je volela, nije bila zadovoljna načinom života koji joj se nametao, nije želela da radi nešto što ne voli od 9 do 5, nije želela da mora da završi fakultet, da se uda, da rađa decu. Eka je jednostavno nastala kada je digla ruke od svega toga i kada je počela da ide za sobom. Nije imala mogućnosti, ali snašla se, našla je svetlo, poentu - završava ona za "Blic".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading