NEDA JE PREKO DANA FRIZERKA, A UVEČE PROSTITUTKA: Stidi se svog zanata, a razlog zbog kojeg prodaje telo tera suze na oči

Autor: N.J.

Lifestyle

24.04.2023

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je ispovest žene koja dolazi iz Irana.

NEDA JE PREKO DANA FRIZERKA, A UVEČE PROSTITUTKA: Stidi se svog zanata, a razlog zbog kojeg prodaje telo tera suze na oči

Foto: shutterstock

Život žena u Iranu mnogo se razlikuje od životnog stila drugih i teži je nego što izgleda. Uprkos ekstremnim pravilima koja tamo vladaju, Neda iz Teherana se odvažila i krenula putem prostitucije. Ona je razvedena i kaže da se stidi svog posla:

- Stidim se onoga što radim, ali kakav izbor imam? - pita se ona.

Danju radi kao frizerka, a noću kao prostitutka i kaže da jedva spaja kraj sa krajem, a sve to jer nema nikakvih finansijskih sredstva.

- Živim u zemlji u kojoj se žene ne poštuju, ekonomija ruši, a cena svega raste skoro svaki dan - objašnjava.

Nije ponosna na ono što radi, ali ističe da jedino tako njeno dete može da preživi.

- Ja sam samohrana majka. Moram da se brinem o sinu. Prostitucija se dobro plaća, a sada planiram da kupim malu kuću u centru grada. Ovo je tužna stvarnost mog života. Bukvalno prodajem dušu.

Foto: Shutterstock

Nasmejana muslimanka

Iran je 2012. godine najavio nacionalni program borbe protiv prostitucije. Ipak, prema nezvaničnim izveštajima broj zaposlenih u ovoj indrustriji samo raste. Iranski konzervativni verski establišment zvanično je dugo poricao postojanje seksualnih radnica u zemlji. Takođe, prema nekim izveštajima seksualne radnice su sve mlađe. Statistike različitih nevladinih ogranizacija pokazuju da su se 2016. godine starim zanatom bavile i devojčice od 12 godina.

Udruženje Aftab, nevladina organizacija posvećena lečenju žena zavisnih od droga u Iranu, saopštila je 2019. godine da bi u prestonici moglo da ima skoro 10.000 seksualnih radnica, od kojih je otprilike 35 odsto udato.

S obzirom na nedostatak mogućnosti zapošljavanja za žene u Iranu i rodnu neravnopravnost, mnoge koje žive ispod granice siromaštva bile su prinuđene da prodaju seksualne usluge, prenosi "Stil".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

24.04.2023 16:21

Vidiš, planiraš da kupiš i kuču "od dobre zarade", a kažeš da jedva "sklapaš kraj s krajem". Znači, imaš da uštediš, jer se "prostitucija dobro plaća", kako i sama kažeš...