RADMILA DOŠLA IZ NEMAČKE U KRUŠEVAC NA SVADBU: Zbog poklona koji je donela bratanici propala u zemlju od sramote

Autor: N.J.

Lifestyle

08.03.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kada neko iz inostranstva dođe na svadbu u Srbiju, očekivanja su velika.

RADMILA DOŠLA IZ NEMAČKE U KRUŠEVAC NA SVADBU: Zbog poklona koji je donela bratanici propala u zemlju od sramote

Foto: Shutterstock

Uglavnom ljudi sada na slavlja nose novac jer se čini da to mladenci najviše i očekuju. Kupovanje poklona oduzima vreme, a i rizikujete da se mladencima vaš izbor ne svidi. Radmila je otišla na svadbu kod svoje bratanice u Srbiju, ali iskustvom nije zadovoljna. Kao poklon ponela je 200 evra, ali joj je još uvek bilo neprijatno. Evo zbog čega:

- Kad živiš "preko grane", svi misle da si pun para i da samo sipaš. Bilo je tako devedesetih, jer tada je u Srbiji i Bosni bilo nemoguće zaraditi više od nekoliko maraka mesečno, otprilike, narod se krpio, a zapadna Evropa koliko god bila skupa, opet je bila nivo za zemlje na Balkanu. Dođeš ovde sa onim što ti ostane tamo, pa si car. Častiš, kupuješ poklone i svi srećni. A onda ostariš. Neko se razboli, trošiš pare na lekare, krpiš kraj s krajem. Ja sam ostala bez muža, sin je skoro sve prokockao. Raspali smo se kao porodica, ja sam sama pod stare dane ostala da radim - priča ona i dodaje:

Foto: Izvor: Pixabay/melancholiaphotography

Mlada sa cvećem u kosi

- Bratanica iz Kruševca me nedavno pozvala na svadbu. I rekla sam da ću doći. I bilo me sramota, života mi, da se obrukam. Dvesta evra sam ponela, nemam više. Zapravo, imam više, ali moram nešto da ostavim sa strane, šta da radim kad zanemoćam, ko zna šta će se desiti sutra, čisto sumnjam da će mladi današnji rođaci da potrče da me leče i pomažu.

Istakla je da je svadba bila lepa, ali kao da su svi samo obraćali pažnju šta će da im donese.

- Svadba je bila lepa, ali čim sam dala kovertu, videla sam oči koje se cakle. Svi su gledali u nekad bogatu rođaku iz Nemačke, u mene, svi su, naravno, očekivali da dođem u velikom stilu. Ali nisam. A htela sam. Htela sam i želela sam, ali život je sve preokrenuo. I onda smo sutradan pričali s mladencima šta su sve dobili, govorili su kako im to nije bitno, ali bilo je, bilo je. Nekoliko puta su naglasili kako su im neki jadni rođaci iz Bosne doneli 500 evra, kako su se zadužili, jer su dugo čekali da se bratanica uda. A ja tako.

Foto: Photo by Jeremy Wong Weddings on Unsplash

Mladenci stavljaju burme

- Bila sam ljuta na sebe. Ne bih propala da sam im više odvojila. Bilo mi je krivo, jer me vole i lepo me ugoste. A s druge strane, moram nešto da ostavim da imam za ne daj bože.  Da li sam ispravno postupila? Ne znam. Nadam se da će biti boljih vremena, da se svi čašćavamo, svi imamo i da se nikad ne razmišlja o sadržaju koverte. Ovako sam imala utisak da sam se obrukala, ne jer oni mene neće voleti zbog dvesta evra, nego jer mladosti želim više da dam, želim da im pomognem, želim da im novac ne bude problem. Samo puste želje su ostale - pita se ona da li je ispravno postupila, a prenosi "Najžena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Blagoje

08.03.2023 18:02

To su ti koji očekuju da zarade na svadbi. Od takvih bežati.