OVAJ ČAJ UNIŠTAVA CELULIT, POMAŽE KOD ARTRITISA I KAMENA U BUBREGU: Kopriva oporavlja organizam i utiče na sledeće zdravstvene probleme

Autor: N.J.

Lifestyle

02.03.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj čaj je odličan bilo da se kuva ili konzumira kao začin.

OVAJ ČAJ UNIŠTAVA CELULIT, POMAŽE KOD ARTRITISA I KAMENA U BUBREGU: Kopriva oporavlja organizam i utiče na sledeće zdravstvene probleme

Foto: Photo by Loverna Journey on Unsplash

Čaj od koprive je po mnogo čemu dobar za vas. Možete ga pronaći za samo 170 dinara, a ima mnogobrojne prednosti i uklanja jedan važan problem sa kojim se većina žena bori. Pokazaćemo vam kojih pet prednosti poseduje ovaj napitak.

1. List koprive - diuretik bez kofeina

Kafa i obični čaj poznati su po svojim diuretskim učincima, ali i mnoge biljne infuzije bez kofeina, poput čaja od lišta maslačka i koprive, imaju dokazana svojstva stimuliranja mokraće. Zbog svojih diuretičkih učinaka, čaj od koprive – zajedno sa svežim sokom od koprive – intenzivno se koristi za lečenje stanja poput pojačanog mokrenja, infekcija, celulita i kamena u bubregu. 

2. Lek za reumatoidni artritis

Čaj od lista koprive stari je narodni lek za reumatoidni artritis.

Foto: pexels.com

Žena pije napitak

3. Koren koprive - prirodni lek za prostatu

Nekoliko studija pokazuje da bi koren koprive mogao biti učinkovit u lečenju benigne hiperplazije prostate, urološkog stanja uzrokovanog nekanceroznim povećanjem prostate kod starijih muškaraca. 

Napomena: pre nego što počnete koristiti koren koprive za probleme s prostatom, obavezno obavite razgovor sa doktorom kako biste isključili mogućnost raka prostate.

4. Biljni izvor gvožđa

Prema podacima USDA, kopriva je vrlo dobar izvor gvožđa, sa jednom šoljicom blanširane koprive dobijete neverovatnih 1, 5 miligrama gvožđa. To odgovara oko 8 odsto dnevne referentne vrednosti za ovaj vitalni mineral. 

5. Olakšanje od sezonskih alergija 

Osim ublažavanja bolova u zglobovima i upale povezane s reumatoidnim artritisom, čaj od lišća koprive takođe može ponuditi zdravstvene prednosti za osobe koje pate od drugih upalnih bolesti, poput peludne groznice. Studija objavljena u izdanju časopisa iz  2009. godine otkrila je da ekstrakt koprive inhibira niz ključnih upalnih događaja koji uzrokuju tipične simptome peludne groznice. Druga studija, koja je uključivala 69 osoba sa sezonskim alergijama, otkrila je da je uzimanje liofiliziranog lišća koprive ublažilo simptome, piše "Zdravlje putem hrane".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading