NAJBOLJI JE ČAJ OD LOVORA KADA VAS BOLI GRLO: Čudotvoran napitak za lečenje upale i kašlja - Dodajte mu još jedan sastojak i bićete kao NOVI!

Autor: N.J.

Lifestyle

01.03.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle tri dana bićete kao novi!

NAJBOLJI JE ČAJ OD LOVORA KADA VAS BOLI GRLO: Čudotvoran napitak za lečenje upale i kašlja - Dodajte mu još jedan sastojak i bićete kao NOVI!

Foto: YouTube/ Dijeta meseceve mene

Ovo je proveren prirodni lek koji se priprema za 15 minuta, a posle tri dana očekuje se napredak! Crni luk i lovorov list čiste pluća i bronhije i ublažavaju bol u grlu. Ovaj čaj pijte dva puta dnevno, ujutru i uveče.

Lovorov list od davnina je cenjen kao vrhunski začin koji jelima daje posebnu aromu, ali i kao prirodni lek koji deluje protivupalno i antiseptički. On je pun vitamina i minerala. Odličan je dodatak jelima, jer hrani daje specifičnu aromu. Veruje se čak da vam može pomoći ako ste odeću ofarbali prilikom pranja. Takođe, smatra se da je dobar preparat u iskašljavanju, jačanju organizma, mnogi piju i čaj od lovorovog lista. Isto, ako ste pušač ili imate bronhitis lovorov list odličan je izbor.

Foto: pixabay.com

Lovorov list

Potrebno vam je:

Manja glavica crnog luka

Jedan veći lovorov list

Dve pune kašike meda

Tri decilitra vode

Priprema: 

Luk isecite na četiri dela, sa ljuskom, i nemojte je bacati. Ona je bogata kvercetinom, to je moćni antioksidans koji ublažava simptome infekcije. Takođe, ima i vitamin C.

U šerpu na šporet stavite vodu. Kada voda provri dodajte glavicu luka sa korom, a onda i jedan lovorov list. Tako kuvajte na umerenoj vatri. Ovaj napitak delotvoran je i kod bakterijske upale grla. Napitak sklonite sa ringle i poklopite na 15 minuta. Onda ga procedite. Kada čaj bude mlak dodajte dve pune kašike meda. Domaći med je zdraviji od šećera zato je bolje da ovaj napitak zasladite upravo prirodnim sredstvom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading