OVO ULJE KORISTE HOLIVUDSKE LEPOTICE: Sjajnu kožu duguju ovoj magiji od proizvoda, svi ga imamo kod kuće i fantastično je!

Autor: N.J.

Lifestyle

16.02.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo ulje je prirodni lek za kožne probleme i stvarno deluje.

OVO ULJE KORISTE HOLIVUDSKE LEPOTICE: Sjajnu kožu duguju ovoj magiji od proizvoda, svi ga imamo kod kuće i fantastično je!

Foto: Shutterstock

Maslinovo ulje popularan je prirodni lek za kožne probleme. Ali deluje li stvarno? Istražujemo prednosti i nedostatke korištenja maslinovog ulja za vašu kožu. Međutim, svačija je koža drugačija pa se svakako posavetujte sa dermatologom ako imate bilo kakvih problema.

Prednosti maslinovog ulja za kožu:

Pruža dubinsku hidrataciju

Maslinovo ulje zadržava vlagu kako bi koža bila glatka, rezultat je blistavost

Smanjuje upalu

Maslinovo ulje sadrži antioksidanse, uključujući vitamin E. Antioksidansi pomažu u smirivanju crvenila i iritacija uzrokovanih aknama ili psorijazom. Takođe štite od slobodnih radikala koji mogu dovesti do bora i preranog starenja kože.

Nežan piling


Maslinovo ulje sadrži alfa-hidroksi kiseline koje podstiču odstranjivanje mrtvih ćeija. Rezultat je koža glatkijeg izgleda.

Foto: Printskrin

Bubuljice na licu

Smanjuje pojavu bora 


Maslinovo ulje sadrži vitamin E koji pomaže u smanjivanju bora. Takođe, sadrži antioksidanse koji pomažu u zaštiti od slobodnih radikala koji doprinose starenju.

Štiti od UV zračenja


Maslinovo ulje pomaže u sprečavanju opekotina dajući prirodni SPF 6. To je više od mnogih komercijalno dostupnih krema za sunčanje. Može učiniti vašu kožu osetljivijom na Sunce, stoga je najbolje da preko njega nanesete kremu za sunčanje.

Smanjuje natečenost


Antioksidans poznat kao oleokantal može smanjiti upalu i otečenost povezanu sa tim. Takođe, možete koristiti maslinovo ulje za smanjenje natečenosti ispod očiju. Jednostavno stavite topli oblog na oko na oko pet minuta kako biste omogućili antioksidansima da prodru.

Foto: pixabay.com

Lice pre i posle

Kako koristiti maslinovo ulje u svakodnevnoj rutini?


Skini šminku - Nekoliko kapi kapi maslinovog ulja stavi na vatu i nežno obriši šminku. 

Lice - Pomešajte jedan deo maslinovog ulja s tri dela vaše omiljene hidratantne kreme. Nanesite na lice i vrat.

Krema za oči - Stavite nekoliko kapi maslinovog ulja oko očiju i umasirajte.

Sredstvo za piling - Maslinovo ulje izvrstan je prirodni sastojak za piling. Pomešajte dve kašike šećera s jednom kašikom maslinovog ulja. Utrljajte kružnim pokretima. Isperite toplom vodom.

Balzam za usne - Nanesite tanak sloj maslinovog ulja na usne i umasirajte, piše "Foreo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading