ŽENA UDOMILA GORILU I VASPITALA GA KAO SVOJE DETE - A ONDA AGONIJA: Džon Danijel prao sudove i pio jabukovaču, a kraj je bio TRAGIČAN

Autor: N.J.

Lifestyle

11.02.2023

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je sopstvenu spavaću sobu, pio je čaj i jabukovaču, i navodno je mogao sam da pere sudove.

ŽENA UDOMILA GORILU I VASPITALA GA KAO SVOJE DETE - A ONDA AGONIJA: Džon Danijel prao sudove i pio jabukovaču, a kraj je bio TRAGIČAN

Foto: www.profimedia.rs

Ovo je izvanredna priča o selu Uli koje je usvojilo gorilu, oni su se ponašali prema njemu kao da je dečak i tako su ga vaspitavali.

Naime, jedan stanovnik Mejdže Rupet Peni platio je 1917. godine oko 300 funti za gorilu koja je bila na prodaju nakon što su je zarobili francuski vojnici i nazvao je Džon Danijel. Njegova sestra, Alis Kaninam, vaspitala je Džona kao dečaka u selu i slala ga je redovno u šetnje sa decom do osnovne škole.

- Donedavno smo imali ljude koji su se sećali da je šetao po selu s decom. Išao je u vrtove i jeo ruže. Deca su ga gurala u kolicima. Znao je koja je kuća dobra za jabukovaču i često bi odlazio u tu kuću da uzme kriglu jabukovače. Takođe bio je fasciniran seoskim postolarom, gledao ga je kako popravlja cipele. Imao je svoju spavaću sobu, mogao je koristiti prekidač za svetlo i WC, sam je pospremao krevet i pomagao pri pranju - rekao je Grov.

Alis ga je vodila na večere i zajedno su pili čaj poslepodne, čak su išli i u London gde je njegova vlasnica takođe imala dom.

Foto: www.profimedia.rs

Džon Danijel i Alis

Tragičan kraj

- Kada je narastao do pune veličine, Alis se više nije mogla brinuti o njemu. Prodala ga je jednom Amerikancu za hiljadu gvineja, verujući da će ga poslati u dom na Floridi - rekao je.

Ali umesto toga, završio je u crikusu, a takođe je bio i u zološkom vrtu u Njujorku gde mu se zdravlje mnogo pogoršalo i verovalo se da je čeznuo za svojom "bivšom majkom". Ona je na upozorenje zološkog vrta odmah krenula ka njemu, ali je Džon Danijel umro od upale pluća pre nego što je stigla. Njegovo telo izloženo je u njujorškom muzeju od 1922. godine, gde se i danas nalazi, piše "The Gardian".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading