ISTINA NIKADA NIJE IZAŠLA NA VIDELO: Dečak slao poruke o samopovređivanju, našli ga OBEŠENOG, pa okrivili DRUŠTVENE MREŽE!

Autor: N.J.

Lifestyle

09.02.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje dve verzije događaja koje su prethodile smrtnom slučaju.

ISTINA NIKADA NIJE IZAŠLA NA VIDELO: Dečak slao poruke o samopovređivanju, našli ga OBEŠENOG, pa okrivili DRUŠTVENE MREŽE!

Foto: Profimedia

Dečak koji je preminuo

Arči Batespi slao je poruke u grupama kojima je bio priključen o svom lošem metalnom zdravlju, ali smrtnom slučaju navodno je prethodilo nešto drugo. Dvanaestogodišnji dečak pronađen je sa kanapom oko vrata u svom domu u aprilu prošle godine. Preminuo je četiri meseca kasnije nakon što su njegovi roditelji izgubili bitku sa lekarima na sudu zbog povlačenja doživotnog održavanja.

Iako se njegova porodica prvobitno plašila da je preminuo zbog izazova na društvenim mrežama, policija je pronašla malo drugačije dokaze.

Nakon forenzičke analize mobilnog telefona utvrđeno je da postoji niz poruka gde dečak govori o lošem raspoloženju, ali je na kraju umro tokom eksperimenta koji je pokušao da izvede, što takođe nije potvrđeno. Kontradiktorno je da je Arči bio u grupama koje se zovu "Pomoć" i "Depresivan sam", što je čuo i sud.

Mami priznao isto

Policija je došla u posed poruka gde on svojoj majci Holi Dens prošle godine piše:

- Znaš li kako ponekad razmišljam o samoopovređivanju. Kladim se da ne znaš. Eto koliko je teška moja depresija. 

- Ponekad želim da završim sa tim, ali razmišljam o tome koliko bih ljudi izneverio.

Foto: Profimedia

Dečak bio četiri meseca u bolnici

Kasnije je dodao "samo želim da pustim sve ovo" i "želim da odustanem od svega".

Između ostalog, drugim osobama koje su u toj grupi rekao je da bi svoj fizički izgled ocenio kao 1 od 10, što je govorilo i o niskom samopouzdanju i nezadovoljstvu. Ipak na sudu nisu utvrdili da je baš tog dana kada je preminuo bio neraspoložen.

Njegov polubrat takođe je tvrdio da je kobnog dana bio dobro.

- Arči mi nikada nije rekao ništa što bi izazvalo moju zabrinutost za njegovo emocionalno stanje. Ne verujem da bi Arči namerno naštetio sebi na bilo koji način kada je samo nekoliko sati pre toga tražio kaput - rekao je on.

Njegova polusestra istakla je slično. Iako je bilo poruka koje ukazuju da nije bio dobro, rekli su da u periodu kada je preminuo nije bilo nikakvih naznaka da je loše. Takođe, da je incident sa konopcem mogao biti slučajan.

Kao uzrok smrti naveden je hipoksična ishemijska povreda mozga nastala zbog davljenja, piše "Miror".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading