ONA JE OTKRILA POL BEBE KOD KUĆE: Uzela je kašiku vode i saznala - test prema narodnom verovanju izgleda ovako! (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

26.01.2023

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ova žena podelila je kako da otkrijete pol bebe kod kuće.

ONA JE OTKRILA POL BEBE KOD KUĆE: Uzela je kašiku vode i saznala - test prema narodnom verovanju izgleda ovako! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Žena (39) ostala trudna sa 16 godina mlađim.

Otkrivanje pola bebe jedan je od najlepših trenutaka za svakog roditelja. Najprecizniji način jeste da to uradite kod lekara odlaskom na ultrazvuk, ali danas postoje mnogobrojne “narodne“ metode kojim to možete učiniti. Jedno takvo verovanje podrazumeva korišćenje vode za otkrivanje pola deteta.

Sve što treba da uradite je da uzmete malo vode na kašiku i pustite doslovno kapljicu da teče po stomaku. Veruje se da ako voda teče sporo onda je devojčica, a ako teče brzo, dečak je. Ne znamo da li ovo stvarno “radi“, ali ako ste drugom stanju, a znate pol, onda možete proveriti da li je ovo stvarno tačno.

@rosspacherrez @Malu Pacherrez @Edwin Garro @María Pacherrez Chávez #niño ♬ sonido original - Genesis Jeannine

Rani znaci trudnoće pre izostanka ciklusa

Simptomi trudnoće mogu biti veoma "zapetljani" ali osluškujte svoje telo, pre nego što preduzmete ključni korak i odete ginekologu. Naravno da same, osim uz pomoć testa za trudnoću, ne možete biti sigurne da li ste u drugom stanju. 

Žene pred menstruaciju mogu imati iste simptome kao i na početku trudnoće.

- Ono što žene primete je kašnjenje ciklusa ili značajno manji intezitet u odnosu na onaj na koji su navikle. Sem ultrazvučne dijagnostike, mogu da rade i test na trudnoću. Test na trudnoću iz krvi, odnosno beta hcg je navalidniji znak - kaže doktorka Ives Šindrak, specijalista ginekologije i akušerstva za "Eltu".

Rani simptomi trudnoće pre izostanka ciklusa su i štucanje i podrigivanje, često mokrenje, mučnina, zatvor, averzija prema hrani ili preterana želja za određenom namirnicom.

Foto: Shutterstock

Majka nakon porođaja sa bebom u rukama

- Može da se javi i pritisak u stomaku, kao pred menstruaciju zato što hormon koji dominira u toku trudnoće izaziva te simptome. Između 6. i 8. nedelje trudnice imaju potrebu za učestalim mokrenjem, isti taj hormon dovodi do opuštanja mišića mokraćene bešeke, onda postoje promene raspoloženje, pojačan apetit i evenutalne nesanice. Svi simptomi mogu da variraju - kaže doktorka.

Žene često požure da urade test i potvrde trudnoću.

- Test može da se uradi prerano i da pokaže negativno. Takođe, ako se radi prerano test može da bude biohemijska trudnoća, koja će u tom trenutku dati tačan test, ali će veoma brzo doći do nekog krvarenja. Tako da je ultrazvučna dijagnostika jedina koja će to potvrditi. Bilo bi dobro kada bi žene mogle malo da se strpe. Veličina trudnoće se meri od prvog dana poslednje menstruacije pa i do onih 15 dana do ovulacije - kaže doktorka.

Da podsetimo, biohemijska trudnoća se tehnički odnosi na neuspelu trudnoću, ali je nada za sve parove koji žele da uskoro dobiju bebu. Imamo sve efikasnije testove na trudnoću, što znači da žene mogu otkriti da su trudne i sedam dana pre izostanka ciklusa iz pomoć hormona HCG u urinu žene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading