TERORISTKINJA SAM, ALI NE I ČUDOVIŠTE: Ispovest žene(23) koja se pridružila terorističkoj grupi sa 15 godina

Autor: N.J.

Lifestyle

12.01.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BIBiSi je kritikovan jer daje prostor teroristkinji.

TERORISTKINJA SAM, ALI NE I ČUDOVIŠTE: Ispovest žene(23) koja se pridružila terorističkoj grupi sa 15 godina

Foto: YouTube/ BBC News

Podkast u kom gostuje Šmima Begam ima deset delova gde ona govori o pridruživanju terorističkoj grupi, koja je odsecala glave britanskim zarobljenicima. Ona ima 23 godine i živi u izbegličkom kampu nakon što je otputovala iz svog doma iz istočnog Londona kada je imala samo 15 godina i to sa dva prijatelja. Podkast u kom gostuje izazvao je gnev jednog od kritičara BiBiSija da traće novac onih koji im plaćaju licence i daju prostor nekome ko javno govori da se pridružio terorističkoj grupi, prenosi “Sun“.

- Ako se pridružite terorističkoj grupi koja je počinila zločine poput masovnih ubistava, otmica i odrubljivanja glava, onda ste terorista - rekao je jedan.


Komentator Vasik takođe je doveo u pitanje zašto je Begum dobila prostor "dok se žrtve i dalje pokušavaju čuti i dobiti pravdu“.

Foto: YouTube/ BBC News

Šmima Begum daje intervju

BiBiSi je rekao da će serija - pod naslovom "I'm Not a Monster" - dati "potpuni prikaz" Begumine ispovesti i da njenu priču niko neće osporiti.

U podkastu Begum priča istraživačkom novinaru Džošu Bejkri o putovanju u Siriju, kako se pridružila džihadistima, koji su poznati po svojoj brutalnosti. Begum prihvata da se pridružila terorističkoj grupi i priznaje da je javnost vidi "kao opasnost, rizik, kao potencijalni rizik za njih, za njihovu sigurnost, za njihov način života".

- Nisam osoba kakvu me mediji prikazuju, znate da sam ja puno više od ISIS-a i puno sam više od svega što sam proživela - insistira ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading