NAJMOĆNIJA SRPKINJA BILA JE AGENT "CIA": Žena iz senke sve duguje NJEMU, nigde se ne pojavljuje, a njena priča je kao BAJKA!

Autor: N.J.

Lifestyle

17.12.2022

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona važi za najmoćniju srpkinju!

NAJMOĆNIJA SRPKINJA BILA JE AGENT "CIA": Žena iz senke sve duguje NJEMU, nigde se ne pojavljuje, a njena priča je kao BAJKA!

Foto: Profimedia

Fibi Novaković je bivša CIA agentkinja i milionerka sa Forbsove liste. Ona ima srpsko poreklo, a zanimljivo je što se dva puta udavala i oba puta je zadržala svoje devojačko prezime. Ona je nekadašnji obaveštajac, a davne 2016. godine zaradila je 21,2 miliona dolara, što je svrstava na peto mesto najbogatijih privrednica.

Šta je Forbsova lista?

Magazin Forbs je objavio 36. godišnju rang listi najbogatijih ljudi na planeti. Na njoj našlo se 2.668 ljudi. Amerika je pak, i dalje vodeća u svetu sa 735 milijardera vrednih 4,7 biliona dolara, uključujući Ilona Maska, koji je prvi put ove godine na vrhu liste svetskih milijardera.

Na Forbsovoj listi žena koje su same stekle bogatstvo, ona se nalazi na 88. mestu, sa 290 miliona dolara, dok je na 30. mestu liste najmoćnijih žena sveta, takođe prema Forbsu. Fibi se skoro nikada ne pojavljuje u javnosti i ne voli da govori za medije. U retkim intervjuima koje je davala, jer nije želela da se eksponira, pričala je da su je roditelji vaspitavali da bude dobra osoba.

Foto: Youtube/ David Rubenstein

Fibi Novaković

Ona se trudi da živi mirnim životom i retko kada se pojavljuje u javnosti. Fibi je na čelu kompanije kompanije Macquarie Group, koja je među najvećim proizvođačima odbrambene tehnologije za vladu SAD. Njen otac je Srbin, a u Ameriku je otišao kada je imao 17 godina. Jednom ona je istakla da nije imao novca kao ni da nije znao da govori engleski jezik. Nekoliko puta pričala je da su je roditelji vaspitali da pre svega bude skromna.

U međuvremenu njen otac je uspeo da postane obaveštajac u američkom vazduhoplovstvu. To je kasnije uticalo na nju da se okreni poslu u vladi, obaveštajnoj agenciji, ali i vojnoj industriji.

Da podsetimo, ona je rođena 1958. godine, a  1989. godine diplomirala i na Univerziteta u Pensilvaniji. Sa dve ćerke i trećom na putu, počela je da traži posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading