DA LI STE ZNALI? Ovu hranu nikako ne smete da stavite u mikrotalasnu!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.11.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj moderan uređaj spas je za svaku domaćicu!

DA LI STE ZNALI? Ovu hranu nikako ne smete da stavite u mikrotalasnu!

Foto: Shutterstock

Pripremanje hrane za jelo u mikrotalasnoj je popularna opcija kada nemate vremena da sačekate da se zagreje na ringli šporeta. Ali određene namirnice bi trebalo da izbegavate da stavljate u mikrotalasnu, a za to postoje i razlozi. Ali nije reč samo o namirinicama, već i o materijalu, jer ne sme se baš svaki materijal grejati, kao što su na primer plastične kese i folije.

Koliko god da vam štedi vreme, mikrotalasna nije stalno rešenje.

Jaja

Ne pokušavajte da zagrejete kuvano jaje! Šanse da eksplodira svuda po mikrotalasnoj su baš velike. Sa druge strane, ako ista želite da skuvate, ni to nećete moći. Voda će ispariti, i opet bi trebalo da se pripremite za eksploziju. 

Foto: youtube.com/Downshiftology

Punjena jaja na tanjiru

Odmrzavanje

Mikrotalasne imaju program zahvaljujući kom možete da odmrznete nešto, na primer meso. Ali on ne postiže ravnomerno odmrzavanje, uglavnom hrana unutra ostane ledena, a spolja se otopi. Tako da se ovo posebno ne preporučuje za meso.

Prazna miktrotalasna

Osim ako ne planirate da kupite novu mikrotalasnu pećnicu, izbegavajte da je uključujete kad se u njoj ništa ne nalazi. Iako se čini očigledno, postoje slučajevi u kojima su ljudi uključivali prazan aparat nakon čega bi se ona pregrejala i jednostavno ugasila. Zašto se to događa? Budući da elektromagnetni talasi putuju molekulima vode, kada je mikrotalasna prazna u njoj nema ničega da apsorbuje te talase, a to može da dovede do potencijalne katastrofe.

Foto: pixabay.com

Suvo grožđe

Grožđe i sušena paprika

Neki navode da u mikrotalasnu ne smete stavljati ni grožđe, suvo grožđe ni sušenu papriku, jer vam mogu, pod uslovom da prethodno ne izazovu požar, oštetiti oči i spaliti grlo!

Paradajz sos

Ovo takođe nije dobra ideja! Grejanje sosa može da izazove prskanje istog svuda po unutrašnjosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading