OSAM SAVETA ZA NAJBOLJE INTIMNE ODNOSE TOKOM MENOPAUZE PREMA PREPORUCI STRUČNJAKA: Ovo će vam olakšati život

Autor:

Lifestyle

20.10.2022

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menopauza može dovesti do manjeg nagona za intimnim odnosima, ali i bola prilikom istog.

OSAM SAVETA ZA NAJBOLJE INTIMNE ODNOSE TOKOM MENOPAUZE PREMA PREPORUCI STRUČNJAKA: Ovo će vam olakšati život

Foto: Shutterstock

Muškarac i žena

Postoje načini da se borite sa promenama u menopauzi, od isprobavanja novih položaja do komunikacije sa partnerom, piše "Dejli stars". Veruje se da je oko 13 miliona žena u Ujedinjenom Kraljevstvu trenutno ili u perimenopauzi ili u menopauzi. Ona može biti neverovatno teško razdoblje u vašem životu, sa simptomima koji uključuju promene raspoloženja, maglu u mozgu, poteškoće sa spavanjem i još mnogo toga.

No, dok teški simptomi mogu imati negativan učinak na vaše blagostanje, nova studija sugeriše da su simptomi menopauze takođe uzrok raspada nekih brakova.

U istraživanju sprovedenom na više od 1000 žena za projekt "Femili Lav Menopauze", gotovo osam od 10 žena koje imaju bračne poteškoće reklo je da simptomi perimenopauze ili menopauze opterećuju njihov porodični život.

Jedan od razloga za ovu napetost može biti i intimni život sa partnerom, pri čemu menopauza obično smanjuje libido i čini seks manje prijatnim. Srećom, postoje neki jednostavni načini na koje možete poboljšati svoj intimni život tokom menopauze.

Pipa Marfi, sručnjak za intimne odnose, podelila je 8 stručnih saveta za paljenje iskre.

Foto: pexels.com

Intimni odnos dečka i devojke

 

Kako uživati u intimnim odnosima tokom menopauze

1. Probaj nešto novo

 - Možda zvuči glupo, ali istina je da određene intimne igračke mogu pozvati na dužu predigru, što može uticati  da se osećate uzbuđenije - rekla je ona.

2. Najbolji položaji za menopauzu

Postoje određeni položaji koji mogu bolje funkcionisati za one u menopauzi, Pipa preporučuje dva.

 - Budući da intimni odnos tokom menopauze može biti bolan, spuštanje na vrh vam omogućuje da kontrolišete dubinu i brzinu. Kako možda ne želite najdublje udarce, to vam omogućuje da odlučite - drugi položaj podrazumeva da partner ustane:

- Ako se nagnete preko stolca, stola ili šanka, trebalo bi da  zamolite partnera da dođe sa leđa - objašnjava ona.

Foto: shutterstock

Saveti za intimne odnose tokom menopauze

 

3. Lubrikant novi najbolji prijatelj

Čest simptom tokom menopauze je suvoća vagine. Pipa kaže da bi "trebalo dodati "vlažnost" svojoj ishrani tako što ćete piti više vode i jesti više voća i povrća".

Međutim, još brži način za pomoć kod suvoće vagine je da počnete koristiti lubrikant.

Pipa je dodala:

- Iako postoji puno opcija, prirodna je najbolja za one koje prolaze kroz menopauzu jer je najnežnija. Uostalom, studije su pokazale da lubrikant svima olakšava orgazam za 50 odsto - rekla je.

4. Slabiji dodiri

Ako ne možete da budete intimni sa partnerom, manji dodiri mogu pomoći da se oslobodite pritiska:

- Ovo će biti lakše savladati ako se usredsredite na manje radnje intimnosti – poput- držanja za ruke, ljubljenja, grljenja ili čak masiranja. Sve te manje radnje dodira pomažu u oslobađanju "hormona povezivanja" - objasnila je Pipa.

Foto: Shutterstock

Pričanjem o promenama rešićete problem

 

5. Pričajte sa partnerom

Mnogi ljudi ne razumeju ono kroz šta prolazite, zato pričajte sa partnerom. 

- Ako vaš partner nije svestan kroz što sve žene prolaze tokom menopauze, možda neće razumeti zašto se osećate tako kako se osećate. Pokušajte da mu objasnite više o tome šta se fiziološki događa tokom tog razdoblja - savetuje Pipa.

6. Pitajte ga šta ga privlači na vama

Žene se često u menopauzi osećaju manje privlačno. Iako možda znate šta vaš partner smatra najprivlačnijim na vama, Pipa upozorava da možete pogrešiti jer se uzbuđenje menja.

 - Ako vam je samopouzdanje palo zbog promene u izgledu, pitajte partnera šta smatra privlačnim i uzvratite mu kompliment. Ne samo da će vam ovo oboma podići samopouzdanje, već bi moglo dovesti i do boljeg seksa jer naglašavate ili se fokusirate na te stvari u krevetu - ističe ona.

7. Usredsredite se na druge oblike intimnosti

Ako vam nije do seksa, postoji mnogo drugih načina na koje možete izgraditi intimnost u svojoj vezi. Za one koji ne žele seks, Pipa savetuje:

- Umesto toga, svake nedelje odvojite vreme za izlazak danju ili noću. Ako ste umorni od menopauze, ovo ne mora uključivati izlazak iz kuće. Umesto toga, to bi moglo biti nešto jednostavno poput naručivanja novog obroka - kaže ona.

8. Ubrzajte otkucaje srca izvan spavaće sobe

Brinite se i trudite se oko partnera i van spavaće sobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading